Palangoje – dvi čiuožyklos žiemos sporto mėgėjams

  • Teksto dydis:

Žiemiškai pasidabinęs Palangos Birutės parkas tiek mažuosius, tiek ir vyresnius aktyvaus laisvalaikio mėgėjus vilioja žiemiškomis pramogomis – iki 23 val. apšviečiamame parke laukiami tiek mėgstantys čiužinėti pačiūžomis, tiek ir mažieji ar jaunimas su rogėmis.

Žiemiškos pramogos

Jau tapo įprasta, kad žiemos pramogų mėgėjai renkasi Birutės parke. Todėl, paspaudus šaltukui, parko darbuotojai ėmė rūpintis, kad pramogų čia netrūktų, ir jos būtų kokybiškos.

Ir nors užšalę parko tvenkiniai jau kurį laiką vilioja pramogautojus, kokybiška, žiemos sporto mėgėjų poreikius atitinkančia čiuožykla Birutės parkas pasigirti negalėjo. „Kadangi matėme, jog toks poreikis yra, nusprendėme įrengti čiuožyklą, kurią prižiūrės mūsų darbuotojai“, – kalbėjo Botanikos parko direktorius Valdas Pakusas.

Įrengė čiuožyklą

Tad šią savaitę senojo Birutės parko tvenkinio, esančio ties grafų Tiškevičių rūmais, ledą išbandė technika – parko darbuotojai intensyviai triūsė, kad čia galėtų rinktis čiužinėjimo mėgėjai. „Kadangi šąlant sniego nebuvo, tvenkinį padengė lygus ledas. Tad darbuotojams beliko nuvalyti sniegą ir pasirūpinti, kad pramogautojams čia būtų patogu“, – sakė V. Pakusas.

Kad čiuožykla būtų patraukli pramogautojams, buvo apsispręsta šalia jos įrengti keletą suolų, skirtų sportuojantiems pailsėti ar tiesiog prisėsti persiauti pačiūžas. O kad žiemiškos linksmybės parke tęstųsi kuo ilgiau, pasirūpinta ir čiuožyklos apšvietimu. „Pastatėme du papildomus šviestuvus, nukreiptus būtent į ledą. Jie prijungti prie esamos parko apšvietimo sistemos“, – kalbėjo direktorius.

Pramogos su rogėmis

Jau tapo įprasta, kad, vos gausiau iškritus sniegui, kurorto gyventojai ir svečiai į Birutės parką skuba ir vedini rogėmis. Populiariausia tokių pramogų vieta – Jaunimo kalnas, esantis prie centrinio įėjimo į parką, ties skulptūra „Eglė žalčių karalienė“.

Pasak V. Pakuso, ne išimtis ir šiemetinė žiema – vos pasibaigus darbo dienai, palangiškiai, vedini mažaisiais, skuba pramogauti. „Atkreipiau dėmesį, jog vakarais, kuomet dauguma baigia darbus, Jaunimo kalnas atgyja – čia renkasi tėvai su vaikais. Savaitgalį tokių pramogautojų neabejotinai sulauksime dar daugiau“, – kalbėjo V. Pakusas.

Kviečia oranžerija

O pasiilgusieji vasariškos žalumos laukiami Birutės parko oranžerijoje, esančioje parko administracijos patalpose. Čia kiekvieną darbo dieną nuo 8 val. iki 17 val. galima nemokamai pasigrožėti maždaug 300 rūšių egzotinių augalų.

Rengia kitą čiuožyklą

Artimiausiu metu Palangoje pramogautojus pakvies dar viena čiuožykla – kurorto komunalininkai ją rengia Taikos g. esančioje aikštelėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dainora Kundrotaite

Dainora Kundrotaite portretas
Žaviuosi Palangos meru tiek projektų nebuvo nuo Lietuvos nepriklausomybes atgavimo. Estrada, sporto kompleksas aikštes fontanai ir .........
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių