Palangiškiams įkyrėjo autobusų kaimynystė

Palangoje antrus metus veikianti moderni autobusų stotis, pasirodo, gadina kraują šalia gyvenantiems žmonėms. Naktimis pro atvirus daugiabučio langus į kambarius veržiasi išmetamųjų dujų smarvė, o miegoti neleidžia variklių griausmas ir vairuotojų pokalbiai.

Kretingos gatvės ir Klaipėdos plento sankryžoje įsikūrusi autobusų stotis išsidėsčiusi L raidės forma. Tolimiausiame aikštelės kampe, kuris yra arčiausiai prie gyvenamųjų namų, numatyta vieta autobusams stovėti.

„Man apskritai kilo klausimas, kaip buvo suteikti leidimai tokiam objektui, jei atstumas iki artimiausio gyvenamojo namo yra toks nedidelis? Aikštelė yra po mūsų namo langais. Vairuotojai, laukdami reiso, tvarkosi, burzgina variklius. Negaliu miegoti. Mėginau pasiskųsti, tačiau stoties personalas net nesikalba su manimi“, – pasakojo palangiškė Birutė.

Pensininkė aiškino, kad niekam kurorte nerūpi – trukdo triukšmas gyventi vietiniams žmonėms ar ne.

Moteris stebėjosi, kodėl naktinių reisų vairuotojai nestovi tose aikštelės vietose, kurios yra arčiau administracinio pastato, o įsitaiso prie pat gyvenamųjų namų.

„Po to, kai stotis buvo pastatyta, gyvenimas pablogėjo. Buvo tiestos naujos požeminės komunikacijos, tačiau dabar visas mūsų namas dreba, kai tik autobusai užveda variklius“, – kalbėjo palangiškė.

Palangos autobusų stoties vadovas Vidmantas Misikonis aiškino, kad tai ne jis, o buvusi vadovybė nusprendė, jog autobusų stovėjimo vieta turi būti po pat gyventojų langais.

„Taip jau nuspręsta, ten yra sandėliavimo vieta. Ar negalima sprendimo pakeisti? Na, aš pasikalbėsiu su vežėjais, perspėsiu juos“, – kalbėjo V.Misikonis.

Stoties vadovas aiškino, kad vėliausiai autobusas iš stoties išvažiuoja 23 val. 45 min.

„Jie turi pašildyti variklius. Yra šioks toks triukšmas. Tačiau jie turi poilsio kambarį, kur gali pasišildyti maistą, pailsėti. Vietos tikrai tiek, kad visi gali sutilpti“, – įtikinėjo V.Misikonis.

Stoties vadovas aiškino, kad nėra girdėjęs gyventojų skundų dėl viršytų leistinų triukšmo normų.

„Nematavome ir nematuosime. Statant tokį objektą, viskas buvo numatyta", – aiškino stoties vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam hehe

Tam hehe portretas
Žinai gerbiamasis aš gyvenau prie bažnyčios. Kartais prie jos atvažiuodavo visokių renginių dalyviai. Kartais anksti ryte. Stovinčio autobuso variklio garsas būdavo toks stiprus kad drebėdavo langai. Kadangi tai būdavo gan retai tai aš tiesiog pakentėdavau. Aš užjaučiu žmones kurie gyvena tokiame nuolatiniame triukšme. Nuo to galima ir išprotėti.

hmm

hmm portretas
Šiaip įdomu, o kaip sugebėta legaliai suprojektuoti ir pastatyti autobusų stotį priepat daugiabučių? O kodėl toks keistas stoties vadovas? Jis matai to nedarys ano nedarys. Nu išmest tamstą iš barščių ir priims tą kuris spręs klausimus.

sutinku

sutinku portretas
su besiskundziancia ponia. Kam gali patikti burzgiantys autubusai pastoviai po langais? privalo valdzia kazka keisti....Kalba 11 val. paskutinis, bet ziemos metu si valanda gili naktis....skuskite, netylekite, nes valdzia kartais nenori girdeti...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių