Palanga skelbia vasaros sezono pradžią

Šį savaitgalį Palanga skelbia vasaros sezono pradžią. Nors oras ir ne itin šiltas, tačiau saulėtas, bet žmonių dar ne tiek, kiek norėtųsi kurorto šeimininkams. J.Basanavičiaus gatvė neperpildyta, o ir visur kitur saikingai ramu.

Nors, kaip skelbia Palangos turizmo informacijos centras, kurorte šiam savaitgaliui rezervuota 70-90 procentų visų viešbučių kambarių, gatvėse kol kas sausakimšo poilsiautojų šurmulio nematyti.

Didieji renginiai vyko penktadienį, o šeštadienį miestą budina pučiamųjų orkestrai. Vasaros sezono atidarymo proga čia vyksta festivalis „Amber Wind“. Jo dalyviai pakvietė į aukščiausio lygio pučiamųjų muzikos koncertus, kurie visą savaitgalį vyks įvairiose Palangos erdvėse: Koncertų salėje, Gintaro muziejaus terasoje, Birutės parke, Palangos bažnyčioje ir kitur.

Festivalio dalyviai – profesionaliausi orkestrai iš Lietuvos ir kitų Europos valstybių. Šiemet Palangoje pasirodys „Stavanger Brass Band“, Lietuvos kariuomenės orkestras, Lietuvos karinių jūrų pajėgų orkestras, Latvijos karinių pajėgų bigbendas, Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“, Palangos orkestras, Klaipėdos brass kvintetas, Liepojos valtornų kvartetas, ansamblis „Vilniaus klarnetai“ir kiti.

Festivalio „Amber Wind“ pažiba neabejotinai laikomas nepriekaištingo skambesio ir intonacijos kolektyvas iš Norvegijos „Stavanger Brass Band“.

Visas šventės dienas Vytauto gatvėje šurmuliuos ir kermošius „Palangos Juzė“, kuriame savo dirbinius bei gaminius siūlo tautodailininkai ir kulinarinio paveldo meistrai.

Na o šeštadienio vakarą Jūratės ir Kastyčio skvere įrengtoje scenoje pasirodys muzikinės laidos „Lietuvos balsas“ dalyviai, taip pat gyvo garso programą pristatys Linas Adomaitis su grupe. Vakarą užbaigs įspūdingi šventiniai fejerverkai nuo jūros tilto.


Šiame straipsnyje: vasaravasaros sezonasPalanga

NAUJAUSI KOMENTARAI

palanga

palanga portretas
Šiais metais ištiesų [url=www.vilaepuse.lt]poilsio namai palangoje[/url] merdėja? Buvau pats kątik Palangoje, tai neįmanoma praeiti kiek žmonių... Eilės prie visokių saldumynų kilometrinės, kavinėse pilna žmonių, o žmonės vis verkia, kad blogai, visiem tik ir rūpi pasiskųsti kaip viskas blogai...

Menedžeris

Menedžeris portretas
Šiais metais ištiesų

tai ne valdžia, o pasityčiojimas

tai ne valdžia, o pasityčiojimas portretas
Palangos valdžia rūpinasi tik pinigingais atvykėliais (atsiprašau, poilsiautojais), o vietos gyventojai jai tuščia vieta. Paleido eismą per gyvenamus rajonus. nebeįmanoma gyventi. Dūsta Ganyklų, Druskininkų gatvės. Šlykštu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių