Palanga rengiasi tradicinei Tūkstančio stalų šventei

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 27 – 28 dienomis Palangoje vyks tradicinė, visai šeimai skirta Tūkstančio stalų šventė, kurios metu  J. Basanavičiaus gatvėje ims šurmuliuoti lyg vasarą.

Rugsėjo 27 – 28 dienomis Palangoje vyks tradicinė, visai šeimai skirta Tūkstančio stalų šventė, kurios metu  J. Basanavičiaus gatvėje ims šurmuliuoti lyg vasarą.

Minėdami Tūkstančio stalų  šventę, kasmet sutampančią su Pasauline turizmo diena, palangiškiai visus kviečia į po vasaros kiek ištuštėjusią J. Basanavičiaus  gatvę. Tai – puiki proga, pasibaigus aktyviajam kurortiniam sezonui, susėsti prie bendro stalo, pasidalinti vasaros įspūdžiais su kaimynais bei pažįstamais, pasidžiaugti savo bei kitų pasiekimais. Kartu Tūkstančio stalų šventė yra ir diena, kai Palangos miesto gyventojai dėkoja kurorto svečiams, mylintiems Palangą bei besirenkantiems poilsį šiame pajūrio kurorte.

Tradiciškai šią dieną prie J. Basanavičiaus gatvėje išsirikiavusių stalų susėdę kurorto įmonių, įstaigų bei organizacijų atstovai, pasitelkę išmonę, išradingai pristato savo veiklą bei pasiekimus. Šventės svečiai ne tik vaišinami, bet ir kviečiami sudalyvauti įvairiose rungtyse bei atrakcijoje, taip pat – pasiklausyti Palangos meno kolektyvų pasirodymų.

Aikštėje prie Kurhauzo bus pristatomi sveiko maisto produktai, veiks natūralių sveikatinimo priemonių turgelis. 
Darbo šią dieną turi ir speciali komisija, vertinanti stalų originalumą, išskirtinumą bei atraktyvumą. Išradingiausiai pristačiusiems savo atstovaujamą organizaciją skiriamos specialios nominacijos. Šventės dalyviai vertinami už vaišingumą, stalo puošnumą, muzikalumą bei kitus išskirtinumus.

Nugalėtojams įteikiami tautodailininko Lino Žulkaus sukurti mediniai staliukai.

Šiemetinės šventės metu, be jau įprastų atrakcijų, kurorto gyventojams bei svečiams bus pristatytas ir ženklus didžiausio šalies kurorto pasiekimas – šią vasarą Palangai Strasbūre įteiktas Europos diplomas. Tai – Europos Tarybos įvertinimas už bendradarbiavimą su užsienio miestais-partneriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių