Palanga atidėjo planus įvesti penkių eurų įvažiavimo mokestį

  • Teksto dydis:

Palanga atidėjo planus įvesti 5 eurų įvažiavimo į kurortą mokestį, nes savivaldybė nespėjo pasiruošti jo įvedimui nuo šių metų birželio.

2015 metų liepą Palangos miesto taryba nusprendė, kad vykstantieji automobiliais į Palangą nuo šių metų birželio mokės vienkartinę vietinę rinkliavą už naudojimąsi viešąja kurorto infrastruktūra vasaros sezono metu, tačiau įgyvendinti idėją iki šių metų vasaros nepavyko.

Pasak Palangos savivaldybės rinkliavos skyriaus vedėjos Žaneta Žulkuvienės, nebuvo spėti įgyvendinti viešieji pirkimai.

„Sprendimas įsigalios nuo sausio 1 dienos ateinančių metų. (...) Dabar vyksta parengiamieji darbai“, - BNS sakė Ž.Žulkuvienė.

Palangos tarybos narys konservatorius Dainius Želvys patvirtino, kad įvažiavimo į Palangą mokestis nėra panaikinamas, o tik atidedamas.

„Nebuvo pasiruošta (įvedimui - red.), iš tikrųjų, dirbo komisija kokį gerą pusmetį ir susidūrėme su daug techninių dalykų, kurių dar šiai dienai nesame išsprendę. (...) Vienas iš tokių momentų - dėl automobilių fiksavimo, pavyzdžiui, tokių šalių, kaip Rusija, Baltarusija, kurios yra ne Europos Sąjungos šalys - nėra teisinių sutarčių dėl išieškojimo“, - BNS kalbėjo D.Želvys.

„Lėšos yra reikalingos miesto infrastruktūrai, jeigu norime vystytis į priekį, priimti tam tikrus didesnius srautus ir duoti kokybę, būtinai reikia kažką daryti“, - teigė D.Želvys.

Anot jo, pasiruošimo procesui reiktų ne mažiau nei pusės metų prieš sezoną.

Kitokią nuomonę išsakė Palangos Tarybos savivaldybės narys Eimutis Židanavičius.

„Atsakymas yra labai paprastas - politinis. Yra šiek tik kitoks motyvas - kad nespėja įvesti techninės dalies (...) bet čia, manau, yra labiau politinis klausimas. Kadangi konservatoriai šiuo atveju prarastų bet kokius šansus išrinkti savo atstovą į Seimą (...) tai po rinkimų, natūraliai, kitai vasarai mėgins prastumt (sprendimą dėl rinkliavos) “, - BNS sakė E.Židanavičius.

Pasak jo, net įvedus įvažiavimo į kurortą mokestį, tuo pačiu liktų galioti ir automobilių stovėjimo mokestis miesto teritorijoje. Nors, politiko nuomone, atvykstantiems kurorto lankytojams derėtų sudaryti galimybę rinktis, t.y. pastatyti ir nemokamų aikštelių.

„(...) Jei prie įvažiavimo į miestą būtų didžiulė stovėjimo aikštelė, ten būtų nemokami elektromobiliai, traukinukai ir kas 15, 20, 30 minučių žmones vežtų iki jūros ir atgal, tai galima dar diskutuoti. Būtų tas dalykas, kad ekologija laimi ir panašiai. Dabar absoliučiai nieko nėra - infrastruktūros nėra, bet koks kirtimas nurodytos teritorijos iš karto apmokestinamas“, - kalbėjo E.Židanavičius.

Palangos Taryba sprendimą, kuriuo atidėjo įvažiavimo mokesčio įvedimą 2017 metų pradžiai priėmė 2015 metų gruodį.

Numatyta, kad vietinė rinkliava turi būti sumokėta per 2 valandas nuo įvažiavimo į Palangos kurorto teritoriją.

Mokestis galios vieną parą. Per 24 val. vairuotojas galės išvažiuoti ir vėl įvažiuoti į Palangą, o pasibaigus šiam laikui turės mokėti iš naujo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

poilsiautojas

poilsiautojas  portretas
JEIGU BUS MOKESTIS IŠVIS NEVAŽIUOSIM, VAŽIUOSIM I LATVIJA , TEN GERIAU NEGU PALANGOJE

Expertas

Expertas portretas
Tai bus pakutinis vinis i Palangos kurorto karsta. Idomu, kaip politikai ziures visiems vietiniams verslininkams ir gyventojams i akis, kai nebebus visai zmoniu kurorte.

ww

ww portretas
Palangos valdzia labai gerai ismoko politiku patikrinta metoda,geriausia didinti mokescius ir nieko nedaryti. Mes ir taip jau i ta Palanga nebevaziuojame,nes 1) veikti nera ka,jeigu nera gero oro; 2) paslaugos per brangios,turiu omeny nakvynes kainas ir kt.; 3) maistas kavinese neadekvaciai brangus (juk nesinoti,atvaziavus kelioms dienoms,dar ir gaminti). Uzimtumo jokio,nes valdzia neturi ka pasiulyti,o sliauzioti gatvemis,kaip sovietu laikais,nebeidomu ir nuobodu. Kai nera sauleto oro - Palanga visiskas nulis. Jos valdzia geriau pagalvotu apie tai,kad zmones vaziuotu ir per bloga ora: statytu sveikatingumo kompleksus,uzdarus juros vandens baseinus ir t.t. ir pan. Gal tada ir galetu naujais mokesciais apkrauti poilsiautojus. Tikras pasityciojimas is zmoniu ir tiek.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių