Palaimino žibintų atnaujinimo planą

Miesto taryba perdavė įmonei "Gatvių apšvietimas" visus gatvių žibintus ir įrangą. Teigiama, kad tai ne tik padės daugiau uždirbti bendrovei, bet ir atnaujinti miesto apšvietimą.

Įmonei "Gatvių apšvietimas" bus perduota apie 16 tūkst. žibintų, 159 jų valdymo spintos, 48 galios reguliatoriai, beveik 545 km kabelinių ir apie 51 km oro linijų.

Šį turtą įmonė valdys nuosavybės teise, iki tol valdė patikėjimo teise. Dėl to buvo ribojamos bendrovės galimybės vykdyti privačius užsakymus.

Žibintų, kitos įrangos, linijų bendra vertė siekia 5,4 mln. eurų. Tokia suma būtų didinamas bendrovės, kurios vienintelė akcininkė yra uostamiesčio savivaldybė, įstatinis kapitalas.

Teigiama, kad toks žingsnis įmonei "Gatvių apšvietimas" sudarys sąlygas investuoti savo lėšų į apšvietimo sistemos atnaujinimą. Planuojama, kad tai bus padaryta per 20 metų.

Investuojant į technologijas, tokias kaip LED šviestuvai, mažėtų elektros sąnaudos. Tad savivaldybė taupytų miesto biudžeto lėšas. Taip pat būtų geriau apšviestos gatvės.

Prognozuojama, kad per dešimtmetį įmonė gaus beveik 3 mln. eurų pelno. Už šią sumą būtų pakeista apie 6,9 tūkst. šviestuvų – įrengtas LED apšvietimas. Tačiau visiems "atjauninti" prireiktų 20 metų.

Šiuo metu įmonės "Gatvių apšvietimas" įstatinis kapitalo dydis siekia 731 tūkst. eurų. Po padidinimo jis sudarys 6,1 mln. eurų.

Tačiau ne visi politikai pritarė šiam sprendimo projektui. Nina Puteikienė atkreipė dėmesį, kad savivaldybė atsisako didelio turto, nėra aišku, ar bus naudos.

"Kalbant apie miesto apšvietimo modernizavimą, nėra paskaičiuota, kiek gali kainuoti. Neaišku, ar tokio milžiniško turto perdavimas atneš naudos. Man šis sprendimas kelia daugiau klausimų nei atsakymų. Kodėl priežiūros paslauga nėra perkama?" – klausė politikė.

Tarybos narys Rimantas Taraškevičius pažymėjo, kad savivaldybės valdomai įmonei "Klaipėdos vanduo" priklauso vandentiekio, nuotekų tinklai, kita įranga, "Klaipėdos energijai" – šilumos. Paslaugos teikiamos tinkamai.

"Perduodame savo įmonei prižiūrėti turtą", – akcentavo politikas.

Tokios pat pozicijos laikėsi ir tarybos narė Lilija Petraitienė: "Investuojame į savo įmonę, o ne Petraičio ar Jonaičio. Yra savivaldybių įmonių, kurios dirba puikiai, o paslaugos teikiamos pigiausiai šalyje. Pavyzdžiui, Šiaulių šilumos tiekėjas. Sveikinu, kad priimtas toks sprendimas. Džiaugiuosi, kad pirmiausia galvojame apie gyventojus, o ne Jonaičio ar Petraičio įmonę."

Tarybos narė Vaida Žvikienė atkreipė dėmesį, kad įmonei "Gatvių apšvietimas" perdavus turtą, kurio vertė 5,4 mln. eurų, ši tampa strategine. Todėl reikia vykdyti jos priežiūrą ir stiprinti kontrolę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laukimas

Laukimas portretas
Belieka laukti, kiek eurų ši pamaloninta bendrovė skris liberalų rinkiminei kampanijai, ir kokia suma parems šeimos Džiazo festivalį...

Klp

Klp portretas
Klaipeda stovi vietoj. Protingiausia butu paruosti samata kiek kainuotu pakeisti visus sviestuvus i LED tipo ir paimti paskola. Viskas atsipirks. O dabar paistalioja kad keis per 20 metu. Po tiek laiko jau bus kita technologija ir miestas bus sumazejes :))) Juokdariai ta klaupedos senuku taryba
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių