Paklos naują taką

Liepojos gatvėje pradėtas kloti naujas pėsčiųjų ir dviračių takas. Jis drieksis nuo Dragūnų gyvenamojo kvartalo iki Savanorių gatvės. Numatyta įrengti ir autobusų stotelę.

Planuojama, kad darbai truks pusmetį.

Taką kloja konkursą laimėjusi įmonė "Inkomsta ir Co". Pagal sutartį darbai atsieis apie 286 tūkst. eurų, tačiau suma šiek tiek dar gali kisti.

Tarp tarybos narių buvo kilusi diskusija, ar reikia būtent šioje vietoje pėsčiųjų ir dviračių tako. Galiausiai sutarta, kad jis reikalingas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad takas pagerins susisiekimą su koplyčia, onkologijos centru.

Pėsčiųjų ir dviračių tako trūksta ir nuo Dragūnų gyvenamojo kvartalo į miesto pusę. Žmonės čia priversti eiti gatve ar šlaitais.

Anot L.Dūdos, kol kas kloti takų šioje vietoje neplanuojama. Tačiau yra numatyta sutvarkyti kitoje pusėje esančią gatvę palei individualius namus. Ji lygiagreti Liepojos gatvei nuo Šiltnamių iki Klaipėdos gatvės.

"Visi galės judėti šia puse, kai užbaigsime darbus. Nesakau, kad nereikėtų kitoje, bet čia nėra prioritetas", – tvirtino direktorius.

Šiemet uostamiestyje planuojama atnaujinti šaligatvius ne vienoje miesto vietoje. Jų ruožai bus tvarkomi Panevėžio, J.Zembrickio, Verpėjų, Bijūnų, Birutės gatvėse, Statybininkų prospekte, kitose miesto gatvėse.

Remonto darbai vyks ir viešosiose erdvėse.

Nauja danga važiuojamojoje dalyje bus paklota Vingio gatvės dalyje. Šie darbai jau pradėti. Taip pat Taikos prospekto ruože, Rumpiškės gatvės dalyje nuo Taikos prospekto iki Tilžės gatvės, Statybininkų prospekte nuo Taikos prospekto iki Minijos gatvės.

Dalis gatvių bus atnaujintos iš pagrindų. Jau pradėta Pamario, Tilžės gatvių rekonstrukcija.

Dėl darbų vairuotojų laukia eismo apribojimai. Jų prašoma kantrybės ir atidumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

saulius

saulius portretas
tauralaukyje projektus padare ir....po metu sakys kad reikia naujo ir taip jau ta KLAIPEDA nuvaldyta bukagalviu dudininku

Anonimas

Anonimas portretas
iki Plytinės yra pagal gyvenamus namus šaligatvis ir dar apšviestas o nuo Plytinės nebėra ten reikėtų šaligatvio iki Kalotės

....

....  portretas
O kaip su Tauralaukio gatvėmis? Sustojo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių