Pakeliui į namus – spąstai

Nutiesus vamzdžius šalia daugiabučių namų, pėsčiųjų takas virto tikrais spąstais, galinčiais įklampinti lyg liūnas. Aukų ilgai laukti nereikėjo – jau netrukus šioje purvo masėje ne juokais įstrigo praeivė. Po užtrukusio bandymo išsivaduoti jai teko purvyne palikti batus ir grįžti namo basai.

Purve – iki kelių

Sekmadienį priešpiet klaipėdietė Kristina Sosulina patyrė tikrą sukrėtimą stebėdama pro langą į nepavydėtiną padėtį patekusios moters pastangas ištrūkti iš šlapios klampynės.

K.Sosulina gyvena Debreceno g. 13-ame name. Praėjusią savaitę šalia šio namo dirbo žemės kasimo technika, buvo išrausti dideli grioviai, darbininkai keitė vamzdžius.

Penktadienį duobės buvo užpiltos žeme, bet po nesibaigiančių rudens lietų ir potvynių molinga žemė virto klampiu purvynu.

Dienraščio "Klaipėda" skaitytoja pamatė šiurpų vaizdą.

Moteris buvo iki kelių įsmukusi į purvą ir niekaip negalėjo iš jo išsivaduoti.

Vargu ar nelaimėlė tikėjosi, kad jos kelionė baigsis baisiu išgąsčiu ir nuostoliais.

Vos žengusi kelis žingsnius nuo tako ji įklimpo, lyg būtų patekusi tiesiai į liūną.

"Sekmadienį, apie pusę pirmos dienos, pro langą pamačiau moterį. Ji buvo įklimpusi purve ir niekaip negalėjo iš jo ištraukti kojų. Batai įsmego giliai virš aulų. Moteris bandė juos traukti rankomis, bet tai buvo labiau panašu į beviltišką musės norą išsivaduoti iš voratinklių. Rankinę pasikabinusi ant kaklo ji ilgai vargo, akivaizdu, išsitepė ir turėjo sušalti. Žiūrėjau ir nežinojau, kaip pasielgti, mano vyras nubėgo žemyn, manė, kad bendromis jėgomis pasiseks ištraukti avalynę. Galiu įsivaizduoti, kokį šoką ji patyrė, jei aš, stebėdama visa tai pro langą, visa drebėjau iš susijaudinimo", – įspūdžiu dalijosi įvykio liudininkė.

Namo patraukė be batų

Visi įklimpusios moters bandymai ištraukti batus buvo nesėkmingi, kojas iš avalynės ji galėjo ištraukti, bet batų – ne.

Traukė po vieną, bandė išvaduoti abu batus, bet visos pastangos, kad ir kaip įnirtingai mėgino išlaisvinti savo avalynę, buvo bevaisės.

Svetlanos sutuoktinis Jurijus nieko nelaukė, išbėgo į kiemą, bet tiesiogiai prieiti prie nelaimėlės negalėjo.

Kol vyras apsuko didoką ratą, kad pats saugiai pasiektų į bėdą patekusią nepažįstamąją, ši jau buvo praradusi viltį atgauti batus, išsiavė ir nuėjo namo basa.

Išsikankinusi ji tiesiog paliko purvynėje savo apavą.

Nežinia, ar ši klaipėdietė šiandien neguli apsirgusi, nes sekmadienį oro temperatūra buvo artima nuliui. Tai tikrai netinkamas laikas vaikščioti basomis.

Jurijus įsitikinęs, kad šiai moteriai dar pasisekė, nes vamzdžiai buvo klojami į gilią, gal dviejų metrų gylio ir apie pustrečio metro pločio duobę.

Tad, jei purvynas būtų buvęs skystesnis, įvykis galėjo baigtis tragiškai – ji tiesiog visai būtų prasmegusi jame.

Griovį užpylė pliurza

Debreceno gatvės 13-o namo gyventojai su siaubu stebėjo lapkričio mėnesio potvynį, vanduo buvo pasiekęs namo laiptinę.

Žmonės spėja, kad būtent todėl buvo iškastas griovys ir jame paklotas veikiausiai drenažo vamzdis.

Penktadienį griovį užvertę darbininkai nepasirūpino aptverti ar bent kokiu nors kitokiu būdu įspėti gyventojus, kad vaikščioti čia pavojinga.

Kasdami darbininkai suardė asfaltuotą takelį šalia tvenkinio. Juo namo gyventojai galėdavo nueiti iki parduotuvės ir Šilutės plento.

Tuo pačiu taku mokinukai pasiekia kelias arčiausiai esančias mokyklas.

"Įsivaizduokite, griovį jie užvertė ne kieta žeme, o purvo koše, tai yra savotiški spąstai. Ta moteris ėjo buvusio tako linija ir prasmego iki kelių. O kas būtų, jeigu koks vaikas sugalvotų išbandyti purvynės gylį? Juk jis galėtų paprasčiausiai įgrimzti iki pat duobės dugno, ir niekas nebūtų spėjęs jo ištraukti. Man atrodo, visiškai elementaru tokią vietą aptverti. Kai atsitiks nelaimė, bus vėlu", – piktinosi gyventojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIP

TAIP portretas
APLAMAI DEBRECENO GATVES RAJONAS KIEK METU NERA MATES JOKIU REMONTU ,O DABAR KADA YRA LIETINGAS RUDUO IR PASIMATE VISOS PASEKMES IR KIEMAI PATVINO IR POZEMINIAI KONTEINERIAI ISKELTI IR LAPAI LAIKU NEBUVO SUGREBTI IR ISVESTI.

N e p a s i d u o t

N e p a s i d u o t  portretas
Advokatas ir į teismą ! LTU teismas nekreips rimto dėmesio,-- bylą į Briuselį !

Heras

Heras portretas
Ta Moteris privalo gauti money
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių