Pajūryje – vasaros rekordai

Saulės ir gražių orų išsiilgę poilsiautojai savaitgalį šturmavo pajūrį. Ratuotiems atvykėliams teko įveikti transporto spūstis. Automobilių eilės driekėsi ir paplūdimių prieigose, ir prie perkėlos, ir keliuose, vedančiuose į Palangą. Vis dėlto daliai kamšatis įveikusių ir kurortus pasiekusių svečių teko suktis atgal, nes nebuvo vietos nakvynei.

Prie perkėlos – sausakimša

Į pajūrį ir jo kurortus poilsiautojai masiškai ėmė plūsti penktadienį. Tądien Naujoje perkėloje į Smiltynę ir iš jos perkelta 4,5 tūkst. automobilių.

Ne ką mažesni srautai fiksuoti ir šeštadienį. Į Smiltynę perkelta per 2 tūkst. mašinų, iš jos – daugiau nei 1,8 tūkst. Sekmadienį situacija buvo panaši.

Nors Naujoji perkėla dirbo visu pajėgumu – automobilius visi trys keltai gabeno nesustodami – transporto spūsčių neišvengta. Automobilių eilės driekėsi iki Minijos gatvės sankryžos.

Vienu metu šeštadienį spūstys susidarė ir minėtoje arterijoje. Tačiau tam įtakos turėjo eismo apribojimai – dėl renginio buvo uždarytas eismas viena Pilies gatvės puse.

Vakar ties Naująja perkėla transporto spūstys buvo mažesnės, tačiau keltai toliau dirbo visu pajėgumu.

Nustebino žmonių eilė

Į Smiltynę gyventojai veržėsi ir be transporto priemonių. Penktadienį į kitą krantą ir iš jo perkelta apie 14 tūkst. žmonių, šeštadienį – per 19,5 tūkst.

Dalį klaipėdiečių nustebino Senojoje perkėloje susidariusi laukiančiųjų įsigyti kelto bilietus eilė, nusidriekusi apie porą šimtų metrų.

„Ištiko šokas, kai pamačiau tiek žmonių. Tačiau eilė judėjo tikrai greitai. Darbuotojams – jokių priekaištų. Mes išgirdome, kad ir kavinės viduje yra kasų. Nuėjome bilietų nusipirkti ten. Trukome vos 10 minučių, tačiau dauguma to nežinojo ir stovėjo ilgiausioje eilėje“, – sakė viena klaipėdietė.

Įmonės „Smiltynės perkėla“ dispečerinės darbuotojas teigė, kad šis savaitgalis pagal perkeltų transporto priemonių ir keleivių skaičių yra rekordinis šią vasarą.

„Anksčiau tokių didelių srautų tikrai nebuvo, nors ir automobilių, ir žmonių perkeliame nemažai. Vien šeštadienį Naujojoje perkėloje keltai papildomai plaukė 47 kartus, kai privalomi – 48 reisai. Darbo krūvis padidėjo dvigubai“, – pažymėjo dispečerinės darbuotojas.

Neliko vietos nakvynei

Pasak Neringos turizmo ir verslo asociacijos prezidentės Irmos Baltrušaitienės, šis savaitgalis pagal poilsiautojų srautus buvo rekordinis.

„Pirmas šią vasarą, kai poilsiautojams trūko vietos nakvynei Nidoje. Kai kurie žmonės dar vėlų šeštadienio vakarą ieškojo, kur galėtų apsistoti, bet nerado. Viskas buvo užimta. Jiems beliko važiuoti namo. Nida buvo pilna žmonių“, – konstatavo prezidentė.

I.Baltrušaitienės teigimu, nieko keisto, kad žmonės traukė į pajūrį. Vyravo šilti, vasariški orai, kurių visi yra pasiilgę. Į Nidą viliojo ir įvairūs renginiai: koncertai, varžybos, sveikatinimosi programos.

Šiuo savaitgaliu patenkinti ir verslininkai, ir poilsiautojai.

„Šiuo savaitgaliu patenkinti ir verslininkai, ir poilsiautojai. Tik geros emocijos“, – patikino vadovė.

Kamšatyje praleido valandą

Poilsiautojai plūdo ir į Palangą. Didžiausiame šalies kurorte pagal apsilankiusiųjų skaičių, panašu, šis savaitgalis taip pat buvo rekordinis šį sezoną.

Prie įvažų į kurortą tiek penktadienį, tiek šeštadienį nusidriekė kilometrinės automobilių eilės. Poilsiautojai pasakojo, kad, norėdami pasiekti kurortą, kamšatyse stovėjo apie valandą.

Keliautojus į Palangą atviliojo ne tik geri orai, bet ir vykstančios ENEOS 1006 km lenktynės. Dėl jų buvo ribojamas eismas – uždaryta Palangos–Kretingos–Klaipėdos kelių sankryža.

Tai ir turėjo įtakos spūstims. Nuo Klaipėdos pusės į Palangą reikėjo važiuoti per Nemirsetą, Klaipėdos plentu. Tačiau eilės vargino ir prie kitų įvažų į kurortą.

Neišvengta eismo įvykių. Šeštadienį po pietų, apie 14 val., kelyje, vedančiame į Palangą, ties posūkiu į Girkalius susidūrė keturi automobiliai. Dėl eismo įvykio vairuotojams vėl teko gaišti eilėse.

Dauguma saulės išsiilgusių poilsiautojų nakvyne Palangoje rūpinosi iš anksto. To nespėjusiesiems padaryti rasti laisvą kambarį už priimtiną kainą arčiau centro buvo sudėtinga.

„Vietų apsistoti buvo, bet rasti už nedidelę sumą – sunku. Pats su tuo susidūriau. Be proto daug žmonių Palangoje“, – įspūdžiais dalijosi vienas poilsiautojas.

Aikštelėse neliko vietos

Išbandymu vasarotojams tapo ir kelionė į uostamiesčio paplūdimius. Kamšatys susidarydavo ne tik vakarais, kai visi grįždavo namo, bet ir vykstant į pliažus.

Didžiausios spūstys paplūdimių link laukė šeštadienį po pietų. Pamario gatvėje nusidriekė kelių kilometrų kolona. Į eilę ratuoti poilsiautojai patekdavo jau ties Pirmąja Melnrage, kur P.Lideikio, Pamario ir Audros gatvių sankirtoje įrengiama žiedinė sankryža.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kl

kl portretas
Cia vel irodymas,mazos kainos

Kodėl ?

Kodėl ? portretas
Suprantama, vasara atėjo netikėtai.. Tedirbo 2 kasos. Žmonės kepė ant saulės , nereikėjo net iki pliažo žygiuoti. Plukdė tik 1 keltas. Kodėl kelto bilietai galioja tik tą dieną ? Kodėl aš atstovėjusi pusės km. eilę , negaliu įsigyti bilietų visai vasarai , kaip buvo anais laikais. Kodėl anais laikais karštomis dienomis keldavo 2 keltai be jokio grafiko ? Kodėl niekas nedaroma, kad žmonės jau nuo kasos pajustų , jog vyksta ilsėtis?

ATSINAUJINIMAS

ATSINAUJINIMAS portretas
Dabar tapo madingas ,perestroika ,-jau istorija.Tik musu znomes viska daro ,kaip prie ruso.Tikrai jau laikas keisti savo mastyma.Kam vazineti i pajuri su masinomis ir susidurti su problemomis,seskite ant DVIRACIU ir visos problemos issispres ,ir vaikus galiama kartu ir zmonas ,nebet kokie tai zmones yra su judejimo problema ,bus ir nuotaika gersne ir eiles sumazes ir viskas atrodys kitomis spalvomis ,o dabar kaip prie ruso ,eiles,eiles ir nepasitenkimimas ,ir dar reikejo parasyti ,kad saltibarsciai labai brangiai ir cepelinai taip pat.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių