Pajūryje – rinkliavos už automobilių stovėjimą sezonas

Pramogautojai ilgąjį savaitgalį turėtų nepamiršti apie rinkliavos už automobilių stovėjimą mieste pokyčius. Nuo gegužės 1-osios mokėti už stovėjimą reikia paplūdimių prieigose, Smiltynėje. Ilgiau nei šaltuoju metų laiku mokestis renkamas Šiaurės ir Pietų raguose.

Įkurdins parkomatus

Jau rengiamasi statyti parkomatus paplūdimių prieigose ir Smiltynėje. Nuo gegužės 1-osios vairuotojai turės susimokėti, kad minėtose zonose galėtų palikti automobilius.

"Parkomatus pradėsime statyti artimiausiomis dienomis. Nenorime, kad žmonėms reikėtų ieškoti, kur susimokėti rinkliavą", – teigė viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Paplūdimių prieigose esančioje vadinamojoje žaliojoje zonoje yra apie 1,2 tūkst. stovėjimo vietų. Rinkliava renkama ne tik aikštelėse, bet ir Melnragės, Girulių gatvėse.

Už stovėjimą šioje teritorijoje vasaros sezono metu mokama nuo 10 iki 20 val. kiekvieną dieną. Atseikėjus 0,30 euro, automobilį galima palikti valandą.

Dažnai į šią zoną atvažiuojantys vairuotojai turi galimybę įsigyti automobilių statymo abonementus.

Praėjusio sezono metu rinkliavos už automobilių stovėjimą žaliojoje zonoje surinkta apie 117 tūkst. eurų. Ankstesniais metais ši suma buvo apie 4 tūkst. eurų didesnė.

Rinks iki rugsėjo vidurio

Nuo gegužės 1 d. mokestis už automobilių stovėjimą bus renkamas ir Smiltynėje. Ši teritorija yra priskirta vadinamajai raudonajai zonai, kur tarifas – didžiausias. Už 0,3 euro automobilį galima palikti 20 min.

Mokestis už mašinų stovėjimą Smiltynėje bus renkamas antrą sezoną.

Dažniausiai Smiltynėje savo automobilius palieka svečiai iš Kaliningrado, Latvijos. Praėjusį sezoną čia į parkomatus sumesta apie 35 tūkst. eurų.

G.Neniškis teigė, kad šiemet nuo pat sezono pradžios kelyje nuo Senosios perkėlos iki Jūrų muziejaus bus įrengta daugiau parkomatų.

"Praėjusiais metais šioje teritorijoje iš pradžių buvo vienas įrenginys. Žmonės skundėsi, kad reikia toli eiti. Šį sykį iš karto pastatysime du parkomatus, kad poilsiautojams būtų patogiau", – komentavo vadovas.

Dar vienas parkomatas bus įrengtas prie pat Senosios perkėlos. Rinkliava už automobilių stovėjimą Smiltynėje ir paplūdimių prieigose renkama iki rugsėjo 15 d.

Ilgesnis mokėjimo laikas

Startavus paskutiniam pavasario mėnesiui, keisis ir stovėjimo laikas Šiaurės bei Pietų ragų teritorijose.

Šaltuoju metų laiku rinkliava čia renkama nuo 8 iki 18 val. kiekvieną dieną. Nuo gegužės 1 iki rugsėjo 15 d. susimokėti už automobilio stovėjimą reikia nuo 8 iki 22 val. Minėtose vietose galioja raudonosios zonos tarifai.

G.Neniškis patikino, kad miestiečiai jau yra pripratę prie šios tvarkos. Tačiau pačioje pradžioje pasitaiko vienas kitas pamiršęs sumokėti rinkliavą. Pažeidėjams gresia nuobaudos.

Praėjusiais metais Klaipėdos savivaldybė surinko per 1,44 mln. eurų rinkliavos už automobilių stovėjimą. Palyginti su praėjusiais metais, apie 164 tūkst. eurų daugiau.

Manoma, kad tam įtakos turėjo ir atsiradusios naujos mokamos zonos.

Mokestį rinks ir Karklėje

"Klaipėdos keleivinis transportas" administruos rinkliavą už automobilių stovėjimą ir Klaipėdos rajono teritorijoje, Karklėje. Įstaiga laimėjo konkursą paslaugai teikti.

Rinkliava už automobilių stovėjimą Karklėje šiemet renkama pirmą kartą. Mokestis šioje zonoje bus toks pats, koks miesto teritorijoje – valanda kainuos 0,30 euro.

Skirsis tik rinkliavos rinkimo laikas. Karklėje už stovėjimą reikės mokėti nuo 8 iki 20 val. – dviem valandomis ilgiau nei miesto teritorijoje.

Anot G.Neniškio, Karklėje yra keturios aikštelės. Dar ten vyksta kelio rekonstrukcijos darbai.

"Rinkliava šioje zonoje įvedama pirmą kartą. Kyla daug rūpesčių, nes reikia suderinti ženklus, juos įrengti. Dar šioje teritorijoje yra Pajūrio regioninis parkas. Ten reikalavimai dar griežtesni", – pažymėjo vadovas.

G.Neniškis prognozavo, kad rinkliavą už automobilių stovėjimą Karklėje veikiausiai nepavyks pradėti rinkti nuo gegužės 1-osios, tai, ko gero, bus atliekama nuo gegužės vidurio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm  portretas
Grubliauskas pasiplėšikavimas I kišenę aš ne važiuoju ir nemoku jiems jei visi taip darytu būtų liux

NUOMONE NEXT

NUOMONE NEXT portretas
JOKIU RINKLIAVU UZ AUTOMOBILIU STOVEJIMA NERA...BENT JAU PERNAI...LINKIU GERU ISPUDZIU

NUOMONE NEXT

NUOMONE NEXT portretas
JAU PERNAI ATSISAKEM LIETUVOS PAJURIO KOSMINIU KAINU...NUO SVENTOSIOS PASUKOM LINK VENSPILIO.....LIKOM SUZAVETI PAJURIU,KIEK VAIKAMS ATRAKCIJU PLIAZE, DVIRACIU TAKAI PUIKUS,T.Y VERTA VEZTIS SAVUS DVIRACIUS..NUO BIRZELIO VID...VEIKIA LAUKO BASEINAS,PIRTELES,... O MIESTE ESANTIS SPA SU BASEINU,JEI TA DIENA GIMTADIENIS,PARODZIUS DOKUMENTA...PRAMOGAUSIT NEMOKAMAI...TAI VA BRALIUKAI LATVIAI...YRA IS KO MOKINTIS...O JU GELYNUS GERIAU PAMATYTI,NUOSTABU...YRA TOKS KEMPINGAS PRIE JURAS...VOKIECIAI,PRANCUZAI,ITALAI SU KEMPERIAIS ATVYKE..NET JAPONAS PRIE SAVO NAMELIO VELIAVA ISKELE... APSAUGA GERA,TERITORIJA UZDARA..SEKMES
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių