Pajūryje – kova dėl dviejų ruoniukų gyvybės

Šventinį savaitgalį gyvūnų globos bendrijos „Nuaras“ Klaipėdos skyriaus darbuotojams poilsio nenusimato. Ir šeštadienį, ir sekmadienį jiems teko pajūryje gelbėti mažus ruoniukus.

Paskutiniąją kovo dieną, apie 18 val., Uostamiesčio beglobius gyvūnus prižiūrinčios įmonės „Nuaras“ darbuotoja Eglė Mulevičiūtė gavo žinią apie paplūdimyje už Karklės, ties Plazės ežeru esantį mažą sužeistą ruoniuką.

Apie pusantro mėnesio ruonio patelė buvo išsigandusi, o ant jos kūno matėsi dvi žaizdos. Panašu, kad jauniklę sužeidė žvejai, gali būti, kad gyvūnui smogta žeberklu ar kažkuo kitu smailiu.

Gyvūnas nugabentas į Jūrų muziejų, kur juo rūpintis ėmėsi visų ruonių tėčiu juokais vadinamas muziejaus darbuotojas Arūnas Grušas.

Sekmadienio naktį „Nuaro“ darbuotojams pranešta apie dar vieną Palangoje prie jūros besiblaškantį ruonio jauniklį. Apie tai pranešusi mergina piktinosi, kad gyvūnų globotojai naktį nevažiuoja į pajūrį.

„Tai yra laukinis gyvūnas, jam pajūryje nėra šalta. Be to, reikia pasirūpinti ir mūsų globotiniais, kuriuos reikia ir maitinti ir vedžioti. Sekmadienį, kai daugelis sėdės prie Velykų stalo, mes vešime, tikiuosi, nesužeistą gyvūną į Jūrų muziejų. Didžiausią grėsmę jiems, deja, kelia žmonės“, – kalbėjo E.Mulevičiūtė.

Tai bus jau trečias ruoniukas, šį pavasarį rastas Lietuvos pajūryje ir išgelbėtas „Nuaro“ darbuotojų. Prieš kelias savaites pirmasis buvo rastas taip pat Palangoje. Jis sveikas ir guvus auga muziejuje. Dar vieną jauną ruonį ugniagesiai gelbėtojai išvadavo iš žvejų tinklų. Šis gyvūnas buvo sveikas, tad išleistas iš tinklo tiesiog nuplaukė į savo stichiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesusipratimas

nesusipratimas portretas
Kvailystes , ju gelbeti nereikia , nes tai yra kenkeju ,kenkejai . Skandinavu zvejai juos naikina be jokio pasigailejimo , o mes mat gudresni .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių