Pajūrio žygis suvienijo uostamiesčio jaunimą

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai buvo kviečiami jungtis į Pajūrio žygį ir praleisti smagų pusdienį drauge. Pirmą kartą uostamiesčio jaunimo renginyje vienu metu savo jėgas išbandė ir pėstieji, ir dviratininkai, iš viso – daugiau nei pusšimtis žygeivių.

Keliaudami pajūrio ruožu pėstieji pasiryžo įveikti 21 km, o propaguojantieji dviračių sportą –  numinti 50 km.

Šeštadienį 9 val. pėstieji rinkosi Šiauriniame rage. Anot organizatorių, tokių buvo apie 25. Kiek vėliau, 11 val. startavo apie 30 dviratininkų. Nors Pajūrio žygis populiariausias tarp jaunimo, idėja susidomėjo ir keli vyresnio amžiaus žmonės. 

Pėstieji žygiavo pajūriu, tuo metu dviratininkų maršrutas driekėsi nuo Jūrų muziejaus Žaliuoju keliu iki Avikalnio, tada Juodkrantės–Nidos plentu iki Juodkrantės Raganų kalno.

Pasiekę kelionės tikslą visi žygio dalyviai pasipuošė medaliais. Taip pat burtų būdu prizais apdovanoti aktyviausi klaipėdiečiai.

Finiše susirinkę pėstieji ir dviratininkai surengė draugišką pikniką.

Renginį organizavusios Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas“ vadovas Laurynas Gaidelis pasakojo, kad tai pirmas toks organizacijos surengtas jungtinis pėsčiųjų ir dviratininkų žygis pajūriu.

„Tiesa, pėsčiųjų žygis šiemet jau antras, žiemą šimtmečio proga pajūriu keliavome pasipuošę Lietuvos vėliavos spalvomis. Klaipėdos jaunimas bei visa miesto bendruomenė vis aktyviau jungiasi į tokias aktyvias veiklas ir išbando savo jėgas“, – kalbėjo L.Gaidelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liberalas nuo gentvilu

liberalas nuo gentvilu portretas
po kadencijos mes jaunimui suorganizuosim išleistuves, tikimes pritraukti daug zmoniu

Jaunimas

Jaunimas portretas
Skirta komentatoriui Aha. Baliukus betkas gali suorganizuoti su daug žmonių, o Jūs pabandykite į tokias veiklas jaunimą pritraukti, kai pritrauksite bent 50, tada bus įdomu išgirsti Jūsų komentarą :)

chi chi

chi chi portretas
o ką čia sportas?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių