Pajūrio verslininkai ruošiasi vasarai

Uostamiesčio prekybininkai suskubo rengtis netrukus oficialiai prasidėsiančiam šiltajam sezonui.

Dešimtys prekeivių vaisiais ir daržovėmis jau pasirūpino leidimais šiai veiklai viešose miesto vietose. Nesnaudžia ir kavinių bei restoranų atstovai.

Nors orai klaipėdiečių šiluma nelepina, tačiau uostamiesčio verslininkai jau ruošiasi vasaros sezonui.

Šiomis dienomis viešose miesto erdvėse vis sparčiau dygsta prekiautojų vaisiais ir daržovėmis prekystaliai.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiojo specialisto Rimanto Armono teigimu, dauguma prekeivių pasirūpinti tokiai veiklai reikalingais leidimais suskubo dar pirmaisiais šių metų mėnesiais.

Pastebima, kad mieste kai kurie prekybininkai veiklą vykdė net ir vasarį.

„Šiuo metu išskirtinio suaktyvėjimo nėra. Nuolatiniai prekiautojai leidimus net visiems metams jau yra išsiėmę sausio, vasario mėnesiais“, – teigė R.Armonas.

Praėjusiais metais tokiai veiklai Klaipėdos savivaldybė išdavė apie 90 leidimų, šiemet – maždaug 60.

Pašnekovo teigimu, aktyviam darbui jau ruošiasi kavinės ir restoranai. Verslininkai suskubo kreiptis į savivaldybę ir prašyti leidimų, kurių reikia, kad vasarą prie kavinių ir restoranų būtų leista įrengti lauko terasas.

„Tikrasis sezonas prasideda nuo gegužės 1 d. Šiuo metu jau esame išdavę apie 40 leidimų“, – dėstė savivaldybės darbuotojas.

R.Armonas pastebėjo, kad kol kas leidimus minėtiems laikiniems pastatams, palyginti su ankstesniais metais, pasiėmė dar ne visi viešojo maitinimo ir paslaugų teikėjai. Netolimoje ateityje tikimasi ir didesnio aktyvumo.

Kai kurie verslininkai leidimų terasoms prašo tik keliems mėnesiams, tačiau yra ir tokių, kurie pasirūpina galimybe šių statinių neišmontuoti visus metus. Tiesa, už tai jiems tenka atseikėti didesnį valstybinės žemės nuomos mokestį.

„Rinkliava yra didelė, todėl dauguma susimoka už kelis mėnesius ir paskui prasitęsia“, – paaiškino pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių