Pajūrio pakrantėje – teršalai iš naftos gręžinio?

Penktadienį pastebėta, kad Baltijos pakrantė nuo Juodosios tvirtovės Giruliuose iki Karklės užteršta baltais kažkokio cheminio darinio gabaliukais. Pajūrio regioninio parko ekologas Erlandas Paplauskis mano, jog tai gali būti parafino liekanos, kurios į vandenį galėjo pakliūti iš Rusijai priklausančio naftos gręžinio D-6, kuris yra netoli Juodkrantės.

Teršalai pasklidę maždaug 4 km pajūrio ruože. Nuo Girulių iki Karklės paplūdimyje pilna baltų kažkokio cheminio darinio gabaliukų, pasak E.Paplauskio jie labai panašūs į parafiną. Mėginius tyrimui jau išsivežė aplinkosaugininkai, atsakymai veikiausiai bus tik pirmadienį. Spėjama, kad teršalai čia pakliuvo iš jūroje esančio naftos gręžinio D-6.

Pajūrio regioninio parko darbuotojai kreipiasi į klaipėdiečius pagalbos ir kviečia į talką.

„Prašymas ketinantiems savaitgalį apsilankyti pajūryje. Jeigu pasiimtume kiekvienas po šiukšlių maišą ir pirštines bei parinktume į parafiną panašių teršalų, kuriuos išmetė jūra šiandien, iki pirmadienio, kol bus suorganizuota talka – daug mažiau šios medžiagos sutrupėtų ir taptų smėlio dalimi. Surinkus maišą reikia palikti prie artimiausių laiptų, iš kur pirmadienį surinks traktorius. Pasidalinkite šia informacija“, – rašoma parko feisbuko paskiroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsiliepkite

Atsiliepkite portretas
Labai prašau atsiliepkite į ekologo prašymą, nebūkite abejingi, nelaukite ,nes juk patiems nepatiks, kai smėlis sukibs, saulutei pašildžius, su tuo parafinu,ar sutrupės, nes ir dabar ne visus gabaliukus pavyko surinkti-vieni per smulkūs, kiti jau smėlyje. Kiekviena, net mažiausia pastanga bus vertinga.

Erlandas

Erlandas portretas
Teršalai iš laivo manau. Kai buvo išvežta tirti į laboratoriją pasakiau, kad niekad nežinosi ką D6 mums gali atnešt ir tirt būtina. Nors akivaizdu, kad tai parafinas. Ir šį kart tikrai ne iš grežinio. Mano komentaras tik apie visų naftos stiliaus teršalų tyrimo būtinybę.

tomas

tomas portretas
Tai ir koloradai atplaukė per jūrą. Suės mus tie brudai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių