Pajūrio kurortų tarybose lyderiauja merų partijos

Pajūrio kurortuose, Neringoje ir Palangoje, antrojo metų rinkimų turo neprireiks, nes čia balsų dauguma pozicijas užsitvirtino esami šių savivaldybių lyderiai Darius Jasaitis ir Šarūnas Vaitkus. Paaiškėjo, kad ir tarybose čia daugumą laimėjo šių merų vadovaujamos partijos.

Neringos taryboje be mero yra 14 mandatų, devynis jų, tai yra absoliučią daugumą gavo mero D.Jasaičio vadovaujama socialdemokratų partija.

Kadangi jis pats jau laimėjo mero rinkimus, tai tarybos daugumą sudarys 10 socialdemokratų. Be D.Jasaičio, tarybos nariais tapo Narūnas Lendraitis, Arūnas Burkšas, Aušra Mikalauskienė, Valdas Venckus, Aušra Feser, Vigantas Giedraitis, Sigitas Šveikauskas, Stasys Valančius ir Ričardas Kičiatovas.

Taigi neringiškiams galvoti nei apie antrąjį mero rinkimų turą, nei apie valdančiųjų koalicijas nebereikia.

Neringos liberalai gavo tris mandatus, tarybos nariais išrinkti Agnė Jančauskienė, Sandra Berletaitė ir Andrius Bagdonas.

Konservatoriai ir visuomeninio rinkimų komiteto „Vieninga Neringa“ atstovai Laurynas Vainutis ir Dovydas Mikelis gavo po vieną vietą taryboje. Abu jie siekė Neringos mero posto, bet nesėkmingai.

Palangoje dėl 20 tarybos narių mandatų be mero rungėsi 8 politinės jėgos, trys jų liko anapus laimėtojų ribos.

Lyderių poziciją išlaikė Palangos konservatoriai, gavę 15 mandatų kartu su jau rinkimus laimėjusiu meru Š.Vaitkumi.

Į Palangos miesto tarybą išrinkti konservatoriai Pranas Žeimys, Akvilė Kiljonienė, Mindaugas Skritulskas, Rimantas Antanas Mikalkėnas, Saulius Simė, Sondra Kulikauskienė, Dainius Želvys, Justas Žulkus, Ilona Pociuvienė, Bronius Vaitkus, Gediminas Gečas, Arvydas Dočkus, Julius Tomas Žulkus ir Andrius Bajoras.

Socialdemokratai, tiksliau socialdemokratės, Palangoje iškovojo du tarybos mandatus, tai – Svetlana Grigorian, kuri siekė mero posto, bet pralaimėjo Š.Vaitkui, ir Renata Surblytė.

Du mandatus laimėjo ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijos atstovai – Elena Kuznecova ir Eimutis Židanavičius.

Po vieną mandatą – „valstiečiai“ (Darius Kubilius, kandidatavęs į Palangos merus) ir visuomeninio rinkimų komiteto „Palangiškiai“ – Eugenijus Simutis.

Tačiau šių politinių jėgų paramos Palangos konservatoriams neprireiks, nes jie taryboje laimėjo absoliučią daugumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių