Pajūrio jaunimui – nemokamos robotų gamybos dirbtuvės

  • Teksto dydis:

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas balandžio 17 d. plačiai atvers duris visiems, kurie norėtų susipažinti su robotų gamybos procesu „nuo A iki Ž“. Intriguojančią ir interaktyvią edukacinę programą užtikrins robotų gamybos laboratorijos „Tavo robotas“ komanda.

Nors organizatoriai į nemokamą renginį pirmiausiai ragina registruotis ir atvykti 12 metų bei vyresnius moksleivius, publikos amžius nėra apribotas – laukiami ir studentai bei suaugusieji, besidomintys robotika ir automatizacijos procesais.

„Tavo robotas” komanda su jos vadovu programuotoju Eivanu Makstyčiu priešakyje žada pasidalinti savo patirtimi ir nuveiktais darbais vasarį Šilutėje atvėrusioje robotų gamybos laboratorijoje. Svečiai iš pamario krašto į Klaipėdą atvyks su savo sukurtų įrenginių ekspozicija. Robotus bus galima iš arti apžiūrėti, pačiupinėti, padiskutuoti apie galimą jų pritaikymą ir tobulinimą.

Visgi didžiausias dėmesys renginio metu bus skirtas intensyviems praktiniams užsiėmimams, kurie turėtų tapti įrodymu, jog sukurti savo robotą gali kiekvienas, nestokojantis noro ir reikiamų žinių.

Smalsumą naujai informacijai dalyviai turės atsinešti su savimi, o visais praktiniais aspektais – nuo 3D spausdintuvo iki reikalingų komponentų – pasirūpins „Tavo robotas“.

„Kasmet po mūsų stogu vyksta jauniesiems IT talentams dedikuoti renginiai. Svarbu, kad jų spektras apimtų ne vien konkursus ir varžybas, bet ir kitokį formatą, kuris drąsina įsilieti į progresyvaus mąstymo entuziastų gretas. Programavimas, mechanika, elektronika – visa tai reikalinga kuriant robotus, tačiau ne mažiau svarbus yra jungiamasis kūrybiškumo elementas, kuris turėtų tapti ir šio renginio leitmotyvu“, – kalbėjo Klaipėdos mokslo  ir technologijų parko direktorė Roma Stubrienė.

Renginio balandžio 17 d. pradžia 14.30 val. Planuojama, kad darbas ir įdomios diskusijos Klaipėdos mokslo ir technologijų parko konferencijų salėje truks apie porą valandų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kotryna

Kotryna portretas
Būtų labai faina buti tenai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių