Pajūrio gelbėtojams rūpesčių netrūksta

Neblaivūs poilsiautojai, paplūdimiuose neprižiūrimi vaikai ir neatsakingi jų tėvai, persikaitinę senjorai – visi jie pajūrio gelbėtojų rūpestis. Pastarieji džiaugiasi, kad šią vasarą jūros vanduo dar neįšilęs ir bent kol kas netenka gelbėti skęstančiųjų.

Vasara jau persirito į antrą pusę. Orai poilsiui pajūryje palankūs jau kelintą savaitę, šis savaitgalis taip pat numatomas neblogas, tad poilsiaujančių prie jūros veikiausiai netrūks.

Nors, anot gelbėtojų, Melnragėje ir Giruliuose dėl  kelio remonto šiais metais pastebima kiek mažiau pramogaujančiųjų.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki teigė, kad kol kas vandens temperatūra siekia 17 laipsnių šilumos, tad besimaudančiųjų jūroje nedaug ir gelbėtojams yra kiek lengviau.

"Dabar didžiausia problema – vabzdžiai, puolantys poilsiautojus ir, žinoma, tėvai, neprižiūrintys savo vaikų. Dažniausiai tėvai guli, deginasi, o vaikai maudosi jūroje. Kai įspėjame, būna nepatenkinti, kad sutrukdėme jų poilsį. Labai prašyčiau, kad atėję prie jūros žmonės neprarastų budrumo, būtų atidesni gelbėtojų nurodymams ir negirtuokliautų", – dėstė A.Siakki.

Šią vasarą Klaipėdos pajūryje gelbėtojai du kartus gelbėjo jūroje skendusius žmones. Abu jie – baltarusiai.

Ir vienas, ir kitas nuėjo maudytis ten, kur buvo srovių išmušta duobė, beje, pažymėta specialiu ženklu, draudžiančiu toje vietoje maudytis. Tačiau vyrai nepaisė įspėjimo ir nėrė į bangas.

Vienas jų buvo neblaivus. Abiem atvejais gelbėtojai suteikė pagalbą ir viskas baigėsi laimingai.

A.Siakki primena, jog šiemet gerokai išaugo nuobaudos už paplūdimio taisyklių nesilaikymą.

Anksčiau už maudymąsi apsvaigus, draudžiamu metu, esant audringai jūrai grėsė bauda nuo 16 iki 60 eurų, o dabar – nuo 100 iki 300 eurų. Pakartotinai prasižengus – nuo 300 iki 900 eurų.

Tačiau gelbėtojai bausti nedrausmingų poilsiautojų negali. Jie tik išprašo poilsiautojus iš audringos jūros.

Skirti nuobaudas gali policijos arba savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanduo dar neįšilęs???

vanduo dar neįšilęs??? portretas
na jūs turbūt juokaujate, arba naujienas rašote iš nuogirdų VBP(viena bobutė pasakė), jūsų žiniai, - vanduo jūroje tarsi arbata.

...

... portretas
O tie gelbėtojai turi mano raštišką sutikimą kad sutinku būt gelbėjamas?..

Jevgenij

Jevgenij portretas
Geras ponas jus gal aklas gelbetojaj vakar atsisesti ne galejo pavlgiti visada varineja zmones, ir poilsiautojaj neklauso gelbetoju kad prase iseiti is vandens . Jus ponas nerasikit nesamones sededamas name ar tualete.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių