Pajūrį talžys stiprus vėjas

Nors kalendorinė žiema pradeda įsibėgėti, tačiau uostamiestyje artimiausiomis dienomis siautės rudeniški vėjai. Ir šiandien, kai bus įžiebta miesto eglė, Klaipėdoje smarkaus vėtra.

Nors kalendorinė žiema pradeda įsibėgėti, tačiau uostamiestyje artimiausiomis dienomis siautės rudeniški vėjai. Ir šiandien, kai bus įžiebta miesto eglė, Klaipėdoje smarkaus vėtra.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjo Liongino Pakščio teigimu, šį savaitgalį bus debesuota su pragiedruliais.

Šiandien žadamas lietus, tačiau rytoj jis neturėtų pasirodyti.

Nepaisant to, orai nebus labai malonūs jaukiems pasivaikščiojimams Kalėdų miestelyje. Numatoma, kad mieste siaus smarkus 17–22 m/s greitį sieksiantis pietvakarių vėjas.

"Toks vėjas išsilaikys visą savaitgalį. Kartkartėmis aprims, tačiau vis dėlto bus smarkus", – teigė L.Pakštys.

Oro temperatūra tiek savaitgalio dienomis, tiek naktį išsilaikys panaši – termometrai rodys apie 6–8 laipsnius aukščiau nulio.

Kitą savaitę taip pat turėtų vyrauti labiau rudenį, o ne žiemą primenantys orai. Bus nepastoviai debesuota, lietus žadamas naktį į pirmadienį bei trečiadienio dieną.

Savaitgalį miestą talžę vėjai kitą savaitę kiek aprims, tačiau vis dar bus gana greiti.

Pirmadienį vakarų vėjo greitis sieks 13–18 m/s. Antradienį ir trečiadienį vėjas keis kryptį ir kiek susilpnės – pietų vėjas pūs 7–12 m/s greičiu.

Nuo ketvirtadienio vėjas pasisuks ir vėl sustiprės, pietvakarių vėjas įsismarkaus iki 13–18 m/s.

Kitą savaitę dienomis žadama 6–8 laipsniai šilumos, o savaitės pabaigoje bus kiek vėsiau – termometrai rodys apie 4–6 laipsnius aukščiau nulio.

Šalnų nesulauksime ir naktimis. Savaitės pradžioje naktimis gyvsidabrio stulpeliai kils iki 5–7 laipsnių, o savaitės pabaigoje – iki 2–4 laipsnių šilumos.

Pašnekovo teigimu, ledas balų pajūryje nesukaustys tol, kol pūs vakarinių krypčių vėjai.


Šiame straipsnyje: oraiorasVėjasstiprus vėjas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių