Pagrindinę Klaipėdos aikštę užtvindė minia piktų mokytojų

“Jūs ne pradėjote streiką, o buvote į jį įstumti. Nenoras išgirsti pedagogų nuomonę sukūrė situaciją, kurią dabar matome“, –penktadienio popietę Atgimimo aikštėje prieš kelių šimtų uostamiesčio pedagogų minią kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Miesto pedagogai, nusiteikę kitą savaitę dar ryžtingiau streikuoti, susirinko išreikšti savo poziciją viešai, kad būtų išgirsti visų klaipėdiečių.

Mokytojai bei darželių darbuotojai į aikštę atsinešė varpelius bei plakatus, kuriuose pasipiktinimas reikštas su kandžia ironija.

„Kaip rašoma Ministerija? Mini Sterva? Ar Min Isterija?“, „Ar galima taip gerai blogai netyčia padaryti?“, „Švietimas valdžiai – pinigų plovimas!!!“, „Mokytojo diplomas – kelialapis į emigraciją!“ – šie ir kiti plakatai turėjo badyti akis reformos kūrėjams.

„Ministerija jau pripažino klaidas, mato, kad problemų yra daug, bet susitarimai kol kas tik imituojami. Mums imitacijų nereikia, norime aiškaus susitarimo dėl mūsų reikalavimų. Ministerija neatliko namų darbų, nesukūrė aiškios instrukcijos, kaip turi elgtis mokyklų vadovai, todėl už tą patį darbą, dirbant su tokiu pat vaikų skaičiumi mokytojai gavo skirtingus atlyginimus. Valstybinėse mokyklose to negali būti. Norėtumėme streikuoti kuo trumpiau, bet viskas priklausys nuo vyriausybės sprendimų“, – tikino į Klaipėdą atvykęs Lietuvos švietimo darbuotojų profsąjungos pirmininkas Andrius Navickas.

Šios profsąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Laima Juknienė tikino, kad streikas Klaipėdoje yra pasekmė, mat uostamiesčio pedagogai ir savivaldybės darbuotojai ministerijai teikė labai daug pasiūlymų dėl klasės krepšelio, etatinio apmokėjimo modelio, bet Vilniuje jų balso niekas neišgirdo.

Pirmieji klaipėdiečiai prie streiko prisidėjo dar lapkričio 12 dieną. Didžioji dauguma ikimokyklinių įstaigų bei mokyklų prisijungė lapkričio 19 dieną.

Klaipėdoje streikuoja daugiausiai Lietuvoje ugdymo įstaigų ir mokyklų, nuo pirmadienio jų streikuos dar daugiau.

Ateinantį trečiadienį Klaipėdoje streikuos 30 švietimo įstaigų. Pamokos nevyksta beveik visose gimnazijose, nedirba nemažai darželių.

„Mane labai neramina Švietimo ministerijos ir Vyriausybės pozicija, nejaučiame jokios reakcijos į Klaipėdos pedagogų streiko židinį. Negirdėjome, kada kažkas iš centrinės valdžios ketina atvykti į uostamiestį. Mano žiniomis, mokytojai yra nusprendę tęsti streiką, Jeigu dar neįrodysime savo darbo svarbos ir prestižo, liksime duobėje ilgiems metams“, – kalbėjo L.Juknienė.

Nuo pirmadienio ryto pedagogai pradės akciją „Skambantys varpai“. Mokytojai vaikščios Herkaus Manto gatvės šaligatviais ir skambins varpeliais, siekdami atkreipti visų praeivių dėmesį ir parodyti, kad švietimo sistemoje reikalingi dideli darbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Neraso nes geda parasyt gauna gerai nei dirba cia ne tas Navickis nuleke i klaipeda su medum cia provokacija pries valdzia kazkas nori ju valvu jau ministre suvalge

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel nesako kiek gauna vis mazai o konkreciai nieko virs 1000 i rankas geda o senolis 200 negali nei klausyt

Com

Com portretas
Kokia padėtis šiandien ??
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių