Pagalba šeimoms – naujuose namuose

Oficialiai duris atvėrė į erdvias patalpas persikėlęs Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro Pagalbos šeimoms padalinys.

Jis nuo šiol veiks Debreceno gatvės 48-uoju numeriu pažymėtame buvusios A.Rubliovo mokyklos pastate.

Šioje įstaigoje teikiamos paslaugos socialinės rizikos šeimoms, globėjams, įtėviams bei krizę išgyvenančioms šeimoms, čia socialines paslaugas gauna vaikai, laikinai netekę tėvų globos.

Anksčiau glaudęsi po penkis ankštuose kabinetuose, centro darbuotojai pagaliau džiaugiasi permainomis. Jie įsikūrė 27 kabinetuose, centre įrengta erdvi salė susirinkimams, yra darbuotojų poilsio patalpa.

"Turgaus gatvėje specialistai dirbo ilgiau nei dešimtmetį, tačiau, įsteigus daugiau socialinių darbuotojų etatų darbui su socialinės rizikos šeimomis, Turgaus gatvėje esančiuose devyniuose kabinetuose tapo ankšta", – teigė Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro vadovė Rita Bratėnaitė-Vitkienė.

Dabar kiekvienas iš 36 socialinių darbuotojų kuruoja 10 socialinės rizikos šeimų, su jų nariais tenka bendrauti, aptarti skaudžius klausimus, tad tai daryti girdint kitiems asmenims nėra etiška.

"Nebereikės ieškoti kampelio, kuriame galima būtų pasikalbėti. Persikėlus į naujas patalpas pagerėjo visiems – ir darbuotojams, ir lankytojams", – teigė Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro Pagalbos šeimoms padalinio vadovės pavaduotoja Viktorija Radvilavičienė.

Įstaiga įkurta 2003-iųjų vasarą, tada darbuotojams skirta 19,5 etato.

Per 14 veiklos metų išgyvenęs nemažai permainų dabar Šeimos ir vaiko gerovės centras turi beveik 85 etatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventojams

Gyventojams portretas
Naujas kelias į debereceno 48 jau projektuojamas ir bus įrengtas

Opa!

Opa! portretas
Patarimas gyventojams,vienai dienai uzstatom ivaziavima i kiema,kita diena problema issispres!Savo bizni varo su triperiniu dzazo festivaliumi,o atskiram ivaziavimui pinigu ne randa!Dar debilai tvora statys pasienije su Rusija.

Vaida L.

Vaida L. portretas
Na, taip, pro tuos Debreceno 40, 42, 44, 46 namų kiemus kaip autoestrada. Pats nebegali parvažiuoti į savo namus. Eskortais iš įsikūrusių įstaigų Rubliovkėje važiuoja, ir važiuoja nesustabdomas srautas mašinų. Savivaldybė gyventojų sąskaita steigia visokius namus, o gatvių ir normalių pravažiavimų nesutvarko.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių