Padidėjo Klaipėdos miesto biudžetas

Uostamiesčio tarybos politikai pritarė tam, kad miesto biudžetas būtų padidintas. Ministerijoms ir joms pavaldžioms įstaigoms skyrus lėšas, iždas išaugo kiek daugiau 4,368 mln. eurų.

Iš kelių milijonų eurų, kuriais nuspręsta padidinti miesto kišenę, keli šimtai tūkstančių bus skiriami pedagoginių darbuotojų darbo apmokėjimo sąlygoms gerinti.

252 tūkst. eurų atiteks Klaipėdos universitetinės ligoninės centrinio korpuso operacinės rekonstrukcijai. Už šias lėšas bus įsigyta medicininė įranga.

50 tūkst. eurų miestas gauna politinių kalinių ir tremtinių bei jų šeimų narių sugrįžimo į Lietuvą programai įgyvendinti.

Biudžetas didinamas ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos skiriamomis lėšomis. Dar prieš kurį laiką buvo tik prognozuojama, kiek pinigų direkcija atseikės uostamiesčiui, mat laukta, kol direkcijoje bus pasirašytas įsakymas dėl lėšų skyrimo.

Tačiau Klaipėdai atiteko tiek lėšų, kiek ir buvo tikėtasi.

„Įsakymą jau gavome ir suma lieka ta pati, kaip ir prognozavome – 3,592 mln. eurų. Kol kas nesikeitė niekas“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė.

Direkcija vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, rekonstruoti, taisyti, prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti nusprendė skirti 3,092 mln. eurų, o vietinės reikšmės kelių tiksliniam finansavimui – 500 tūkst. eurų.

Biudžete suplanuota ir daugiau smulkesnių pakeitimų, tačiau ketvirtadienį vykusio tarybos posėdžio metu dėmesys buvo atkreiptas į siūlymą didinti finansavimą šiemet Klaipėdoje vyksiančiai burlaivių regatai „The Tall Ships Races 2017“.

Tarybos narė Nina Puteikienė teigė mananti, jog papildomai numatomą sumą verčiau reikėtų atseikėti miesto reikmėms, o ne tarptautiniam renginiui.

R.Kambaraitė paaiškino, kad iždas yra koreguojamas, atsižvelgiant į miesto strateginį veiklos planą, o jį tvirtindama miesto taryba jau yra pritarusi tam, jog biudžetas, skirtas regatai, būtų padidintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pán Julius Becker

Pán Julius Becker portretas
Sveiki Aš esu ponas Julius Becker. patikima paskolos skolintojas Ar jums reikia asmeninės ar verslo paskolą? Reikia paskolą dėl įvairių kitiems tikslams? Jei taip, susisiekite su mumis. Siūlome didžiausią paskolą 50000 eurų 100 milijonų 10000 eurų, 5 000 000 000.dollars, eurais svarų. @ 3% fiksuota palūkanų norma už 1-20 metų laikotarpiui. Mes suteikiame trijų mėnesių lengvatinis laikotarpis Prieš Mėnesinė įmoka prasideda. Taigi, jei jus domina, prašome Kontaktą mumis elektroniniu pašto adresu: (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com) perdirbimui. Laukiu jūsų atsakymo. Geriausi linkėjimai, Julius Becker

Pinigelis

Pinigelis portretas
Esant tokiom elgetiskom algom ir tokiom grobikiskom kainom, musu salies biudzetas turetu buti kaip Norvegijos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių