Padaugės vaikų teisių sergėtojų

Valstybė stiprina vaikų teisių sergėtojų gretas. Siekiama, kad tokius specialistus prireikus būtų galima išsikviesti ir naktimis. Tad bus organizuojami budėjimai.

Klaipėdos savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrių, kuriame dabar dirba 16 žmonių, papildys dar šeši. Šiems darbuotojams išlaikyti reikės 32,4 tūkst. eurų. Lėšas skyrė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Pinigai atseikėti ir naujoms darbo vietoms įrengti. Tačiau pastarąsias išlaikyti turės savivaldybė.

Naujai priimti darbuotojai dirbs budėjimo ir darbo laiko režimu slenkančiu grafiku. Jie budės naktimis, savaitgaliais ir švenčių dienomis, kad prireikus galėtų suteikti pagalbą.

Stiprinti vaikų teisių sergėtojų pajėgas apsispręsta po šalį sukrėtusių rezonansinių įvykių, kai sunkiai nukentėjo vaikai. Jų metu pasigesta budinčių darbuotojų, galinčių suteikti pagalbą.

Miesto mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė atkreipė dėmesį, kad Klaipėda dar praėjusiais metais pradėjo organizuoti vaiko teisių sergėtojų naktinius budėjimus.

Skyriaus vedėja geranoriškai sutiko vykti į naktinius iškvietimus, jei prireiktų. Kol kas tokių atvejų nebuvo.

Pasak J.Simonavičiūtės, pagal patvirtintą tvarką naktiniai iškvietimai būtų apmokami papildomai. Kadangi tokių nebuvo, išlaidos neišaugo.

Nuo sausio 1 d. Vaiko teisių apsaugos skyrius iš savivaldybių perims valstybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Asta

to Asta portretas
Visu pirma socialinis darbuotojas yra mažiausias žmogus toje sistemoje. Valstybė labiau linkusi ginti ir globoti nusikaltėlius nei šeimas kurios stengiasi išgyventi ir auginti vaikus.

jooo

jooo  portretas
O kas tiems vaikų ir šeimų žudikams mokės atlyginimą mes mokesčių mokėtojai tuos veltėdžius maitinami tuos sergėtojas reikia pačius šluoti nuo šeimų

Asta

Asta portretas
Vaiko sergėtojų daugėja tik ar vaikams nuo to nors kiek geriau gyventi.Tikrai-ne.Kiek yra daugiavaikių šeimų ,kurios gyvena praktiškai neįmanomomis sąlygomis o didesnio ploto- taip ir nesulaukia.O juk tuo privalo pasirūpinti socialinis darbuotojas.Negi jis nepastebi,kad didžiulė šeima negali gyventi vieno kambario bute.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių