Pabėgėliams – klaipėdiečių butai

Uostamiesčio gyventojai raginami jiems priklausančius butus išnuomoti pabėgėliams. Specialistų teigimu, išskirtinių reikalavimų būstams nekeliama, tačiau jie turėtų būti estetiški, ne avarinės būklės, o nuomos kaina – nedidelė.

Klaipėdos socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė paaiškino, kad ne vien uostamiesčio būstų nuomotojai kviečiami jiems priklausančius butus nuomoti pabėgėliams. Esą panašūs raginimai skelbiami ir kituose Lietuvos miestuose.

Pašnekovė sakė, kad tikimasi sulaukti geranoriškų gyventojų dėmesio.

"Šiuo metu žvalgomasi buto vienai ukrainiečių šeimai. Kartu ieškoma buto ir kitiems asmenims, kurie yra perkelti iš Graikijos bei Turkijos stovyklų. Dabar šie žmonės gyvena Rukloje", – kalbėjo D.Stankaitienė.

Anot direktorės, atsižvelgiant į tai, jog Klaipėda yra nustačiusi 20 pabėgėlių kvotą, o šį skaičių sudaro 4 ar 5 šeimos, atitinkamai tiek butų ir galėtų prireikti.

"Šiuo metu iš minėtos kvotos esame užėmę 6 vietas ir dar 2 laukiame. Tikrai nežinau, ar viskas bus užpildyta. Mėnuo beliko. Priklausys nuo to, kaip sėkmingai surasime tuos būstus. Jeigu ne, kitais metais vėl turime tokią pačią kvotą ir ieškosime tų butų. Galbūt dairysimės ne vien Klaipėdoje, bet ir aplink", – dėstė D.Stankaitienė.

Pasak jos, išskirtinių reikalavimų butams nekeliama. Būsimieji nuomininkai bus parinkti pagal siūlomą nuomoti būstą.

Tiesa, būstų nuomotojai neturėtų siūlyti erdvių, kurių nuomos kaina būtų itin didelė.

Direktorė tvirtino, jog su siūlomų išnuomoti būstų šeimininkais planuojama tartis individualiai.

Teigiama, kad vienas asmuo per mėnesį būsto nuomos ir kitoms išlaidoms gauna kiek per 200 eurų išmoką, todėl neabejojama, kad brangaus buto pabėgėliai tiesiog nepajėgtų išlaikyti.

"Tačiau taip pat nenuomosime ir avarinės būklės butų. Yra buvę pasiūlymų, kur butai – be vandens, elektros. Vis dėlto turime užtikrinti žmonėms normalias, etiškas gyvenimo sąlygas", – pabrėžė D.Stankaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdas

Valdas portretas
Tiems teroristams ir šiukšliadėžės nenuomočiau.

pradėkit nuo čigonų...

pradėkit nuo čigonų... portretas
Ale tik jūs pamėginkite išnuomoti... Pradžiai pasitreniruokite su čigonais. O tada prasidės - už buto komunalinius mokėsi pats, o jų iškraustytu negalėsi. Jau nebekalbu ką pasakys kaimynai. Žodžiu, visiškas zdeco...

Kęstas

Kęstas portretas
Mums laikas trauktis - rytų frontas greitai tuštėja. Iki šiol Europos Sąjunga konflktavo dviem frontais: pietuose su radikaliuoju islamu, rytuose - su Rusija. Palaipsniui ir Europos, ir bendrai, Vakarų elitas suvokia, kad radikalus islamas yra pagrindinis ir pavokjingas priešas. Musulmonai sudaro tik penkis procentus pasaulio gyventojų, bet net pusė pasaulio teroristų yra musulmonai. Trumpas Amerikoje, dešiniųjų kandidatas į prezidento postą Prancūzijoje Filonas ir kiti tai supranta ir vienijasi su Rusijos Putinu bendrai kovai prieš islamiškąjį terorizmą. Bendri Europos Sąjungos pinigai, skirti gynybos moksliniams tyrimams žymia dalimi eina reikalingiausių kovoje su islamistais dronų ir elektroninių kovos priemonių kūrimui. Mums iš šio pyrago nieko netenka.
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių