Paaiškėjo, kokios muzikos žvaigždės pasirodys Jūros šventėje (programa)

  • Teksto dydis:

Jūriškiausias metų savaitgalis, kuomet į Klaipėdą kvies populiariausia Lietuvoje – Jūros šventė ir šimtas „The Tall Ships Races“ lenktynių burlaivių – svaigins Baltijos vėjų gaiva, vilios jūrine romantika ir judės šokio ritmu. Jūriškus, pramoginius ir specialiai Jūros šventei dedikuotus renginius papildo ir išskirtiniai muzikiniai projektai su geriausiais Lietuvos bei užsienio atlikėjais. Liepos 28–29 vakarais, Teatro aikštėje ir Kruizinių laivų terminale kvies skaniausi muzikiniai akcentai.

 „Brainstorm“ vienintelis koncertas Lietuvoje

Didieji šventiniai koncertai kaip jau įprasta užpildys Kruizinių laivų terminalo didžiąją sceną. Penktadienio muzikinėje programoje – 20 val. grupė „Lemon Joy“, kuriuos 21.30 val. pakeis ir sudrebins klaipėdiečiai „Royce“. Pirmąjį šventės vakarą vainikuos „Eurovizijos“ dainų konkurse abejingų neplikusi, įspūdinga ne tik savo išvaizda, bet ir balsu, Latvijos atlikėja Aminata Savadogo. Latvijos atstovė 2015 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse, su savo pasirodymu „Love injected“, užėmė šeštąją vietą.

Šeštadienį, Kruizinių laivų terminale - Jūros šventės mecenato „Švyturys-Utenos alus“ koncertą 20 val. pradės Saulius Prūsaitis. Vėliau, koncertinę aikštelę 21.30 val. sudrebins vakaro vinis – svečiai iš Latvijos „Brainstorm“, kurių koncertas Jūros šventėje bus vienintelis Lietuvoje šiais metais.

„Keletą kartų esame koncertavę Vilniuje, tačiau su Klaipėda sveikinsimės pirmą kartą – džiugu, kad tą darysime didžiausioje vasaros šventėje ir įspūdingoje didžiųjų burlaivių apsuptyje. Jau žinome, kad Jūros šventė šį kartą kviečia ATRASTI KITOKIĄ, todėl mes laikomės žaidimo taisyklių ir specialiai tik Jūros šventei rengiame vienintelį koncertą Lietuvoje“, - su geriausiais linkėjimais „Brainstorm“.

Šeštadienio vakarą vainikuos tikras energijos užtaisas - projektas „Mantas Queen Show“ su Mantu Jankavičiumi. Po vidurnakčio, Jūros šventės dūzgėse, penktadienį, liepos 28-osios vakarą - DJ Endrio, šeštadienį, liepos 29 d. šokti privers klaipėdietės, projekto „X Faktorius“ finalininkės „Golden Age & DJ Gesha“.

 „Daddy Was A Milkman“ tik Jūros šventės svečiams

Jauki ir visada užburianti Teatro aikštė, Jūros šventės dienomis kvies poilsiauti, o vakare transformuosis į svajingą erdvę, su šokančiais fontanais ir naujomis pažintimis.

Teatro aikštės penktadieninę programą pristatys telekomunikacijų bendrovė „Balticum“. Vakaro koncertą 20 val. pradės grupė „SUBTILU-Z“, 21.30 val. atlikėja Girmantė ir grupė, kurią 22.30 val. pakeis grupė „Biplan“. Vakarą vainikuos diskoteka su Vladu Straupu ir „Visų laikų geriausia muzika!“.

Šeštadienį, liepos 29 d., svajingoje Teatro aikštėje – 20 val. Jurga Šeduikytė ir grupė, 23 val. internacionalinis, klaipėdietiškas ir ispaniškas, šarmingas - „Sabor Latino LT“ koncertas.

Didžiausiu šeštadienio vakaro akcentu taps vieno populiariausių Lietuvos atlikėjų „DADDY WAS A MILKMAN“ pasirodymas.

Atlikėjas džiaugiasi savo vieninteliu pasirodymu pajūryje šiais metais, kuriam ruošiasi specialiai. „Ieškau lengvo ir nevarginančio skambesio. Kiekvienas kūrinys – trumpa, tikra gyvenimiška istorija. Mano muzikoje svarbūs tekstai, jų daug, bet stengiuosi kad nebūtų įkyrūs. Temos - daugumai aktualūs kasdieniai žemiški dalykai. buitis, meilė, monotonija, vaikai, džiaugsmas, nuovargis, nuotaikų kaita, svajonės, viltys, nusivylimai ir ramybė visomis prasmėmis. Muzika tokia koks esu pats - vyrauja ramybė, melancholija, truputis nerimo. Tai nėra taisyklingi skambesiai, nesu baigęs muzikos mokslų, tekstus ir muziką rašau iš savos patirties ir taip kaip gražu man, kitų kriterijų neturiu“, - sako Ignas Pociūnas, geriau žinomas kaip „Daddy Was A Milkman“.

 

Koncertinė programa

Kruizinių laivų terminalas

LIEPOS 28 D., PENKTADIENIS

20.00  Grupė „Lemon Joy“

21.30  Grupė „Royce“

23.00 Atlikėja AMINATA ir grupė (Latvija)

0.30–2.00 Jūros šventės dūzgės su DJ Endrio

LIEPOS 29 D., ŠEŠTADIENIS

JŪROS ŠVENTĖS MECENATO „ŠVYTURYS-UTENOS ALUS“ DOVANA JŪROS ŠVENTEI.

20.00 Atlikėjas Saulius Prūsaitis ir grupė

21.30 Grupė „Brainstorm“ (Latvija)

23.00 Projektas „Mantas Queen Show“

0.30–2.00 Jūros šventės dūzgės su „Golden Age & DJ Gesha“

TEATRO AIKŠTĖ

LIEPOS 28 D., PENKTADIENIS

PENKTADIENIS TEATRO AIKŠTĖJE SU „BALTICUM TV“.

20.00 Grupė „Subtilu-Z“

21.00 Atlikėja Girmantė ir grupė

22.30 Grupė „Biplan“

0.00  Diskoteka su Vladu Straupu „Visų laikų geriausia muzika!“

LIEPOS 29 D., ŠEŠTADIENIS

20.00 Atlikėja Jurga Šeduikytė ir grupė

21.30 Atlikėjas „Daddy Was a Milkman“

23.00–1.00 Grupė „Sabor Latino LT“

ATGIMIMO AIKŠTĖ

LIEPOS 28 D., PENKTADIENIS

21.00–23.00  Festivalio „Klaipėda Piano Masters“ desantas Jūros šventėje: literatūrinis muzikinis projektas „Mažasis princas“ („Le Petit Prince“). Skaito aktorius Vaidotas Martinaitis, muzikuoja 25 „Klaipėda Piano Masters“ pianistai

LIEPOS 30 D., SEKMADIENIS

13.00  II tarptautinio festivalio IMPRESIJOS „Mus užaugino Klaipėda“ dalyvių GALA koncertas

ŠOKIŲ IR DAINŲ KIEMAS

(Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemas, Didžioji Vandens g. 2)

LIEPOS 28 D., PENKTADIENIS

20.00–22.30 Šokių pamokos „Judam Jūros šventės ritmu“. Dalyvauja: linijinių šokių klubai – „Linedance LT“, „Gargždė“, „Treelegs“, „Canto“; šokių studijos – „Tavo šokis“, „Akredus“, „Fuego“, „Rytų deivė“, „Duende“, SFINX, flamenko šokių atlikėja Rosalinda

22.30 „GJAZZ Quartet“ grupės koncertas

LIEPOS 29 D., ŠEŠTADIENIS

12.00 Jūrinių dainų choro „DER PASSAT“ (Vokietija, Liubekas) koncertas

13.00–16.00 Lietuvos pensininkų sąjungos BOČIAI Klaipėdos bendrijos kolektyvų ir svečių koncertas

20.00 Liaudiška vakaronė. Dalyvauja kapelos: „Šeduvos bernai“, „Radvija“, „Santaka“, „Joldija“, „Prūsai ilgi ūsai“

22.30–0.00 Grupės „Nerija“ koncertas

LIEPOS 30 D., SEKMADIENIS

JŪROS ŠVENTĖS ŠOKIŲ IR DAINŲ KIEMAS.

11.00–13.00 Šokių festivalis „Senjorų šokių pynės“. Dalyvauja „Klaipėdos zunda“, svečių kolektyvai iš kitų Lietuvos miestų, Čekijos, Estijos, Latvijos

13.00–16.00 Klaipėdos pagyvenusių žmonių asociacijos kolektyvų koncertas

Bardų muzikos ir poezijos vakaras „Skrydis į naktį“

Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojų centras (Smiltynė)

LIEPOS 29 D., ŠEŠTADIENIS

22.30–2.30  Bardų muzikos ir poezijos vakaras „Skrydis į naktį“. Dalyvauja: Neda Malūnavičiūtė, Olegas Ditkovskis, Andrius Kulikauskas su draugais, Saulius Bareikis,  Mindaugo Briedžio grupė, Jonas Baltokas, Alvydas Stalaučinskis ir „Antro posmelio klubas“, poetai – Daiva Molytė-Lukauskienė, Darius Rekis ir kt.

Smiltynės g. 11



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Daddy was a milkman geriau negu betkokia užsienio žvaigždė, laaabai laukiu!

LR

LR portretas
O kur zvaigzdes? Nesupratau?

kinziulis

kinziulis portretas
taip ir nesupratau, kokios žvaigždės po kelinto litro kam ką sudrebins
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių