Paaiškėjo, kaip atrodys atnaujinta Vingio aikštė

Projektuotojai miesto valdžios atstovams pateikė vizijas, kaip po rekonstrukcijos atrodys Vingio gyvenamojo rajono aikštė, skveras. Akcentuojama, kad erdvę tarp prekybos centrų dengiantį stogą ketinama išlaikyti.

Projektą įvertino palankiai

Vingio aikštės ir jos prieigų, jungties su I.Simonaitytės gatve, skvero tvarkybos projektas miesto valdžios atstovams pristatytas antrą kartą.

Pateiktos ir vizualizacijos, kaip ši viešoji erdvė atrodys po atnaujinimo. Miesto mero pavaduotojo Artūro Šulco nuomone, projektas – labai vykęs.

"Nesakau, kad Vingio aikštė taps gražesnė nei Debreceno ar Pempininkų, bet vaizdas bus tikrai įspūdingas", – atskleidė vicemeras.

Vaizdas bus tikrai įspūdingas.

A.Šulco teigimu, didžiausias dėmesys skiriamas pėsčiųjų ir dviratininkų takams. Bus sutvarkytas ir skveras  prie I.Simonaitytės gatvės. Erdvę, kur įsikūrę prekybos centrai, numatoma išlaikyti dengtą, tačiau stogo danga bus pakeista šiuolaikiška ir gražia.

"Tai bus gatvė, kur žmonės galės vaikščioti bet kokiu oru", – teigė vicemeras.

Saugumą užtikrins kameros

Pabrėžiama, kad bus numatytos, įkurdintos tvarkingos vietos prekeiviams, kurių čia daug yra ir dabar. Atnaujinti numatoma ir apšvietimą, įrengti dviračių stovus, saugyklas. Aplink pasažą esančioje teritorijoje bus atnaujinti želdiniai.

Dėmesys kreipiamas ir į saugumą – žadama sumontuoti vaizdo stebėjimo kameras.

"Projektas palaimintas, apie viską pagalvota. Net apie tam tikrus akcentus, kad atsirastų modernesnis apšvietimas, gal koks nors išskirtinis laikrodis", – komentavo vicemeras.

Anot A.Šulco, reikia išspręsti tik kelis techninius dalykus, susijusius su požeminėmis komunikacijomis, parengti stogo konstrukcijos brėžinius.

Vingio aikštės bei jos prieigų tvarkybos projekto svarstyme dalyvavo ir rajono gyventojai, bendrijų atstovai. A.Šulco teigimu, visi džiaugėsi planais, laukia, kada prasidės darbai.

Projektą planuojama parengti šiemet. Tada bus imta ieškoti rangovo, kuris atliks darbus. Pradėti įgyvendinti ir baigti projektą žadama kitąmet.

"Norime, kad kitais metais būtų ir pradžia, ir pabaiga, nes žengsime toliau", – tvirtino vicemeras.

Darbus tęs toliau

Pietinės miesto dalies viešąsias erdves pradėta tvarkyti prieš kelerius metus. Pirmiausia buvo atnaujinta Debreceno aikštė, vėliau – Pempininkų.

Šiemet rekonstruotas takas, besidriekiantis nuo Debreceno aikštės iki Gedminų aikštės.

"Kitais metais norėtume atnaujinti ne tik Vingio, bet ir Žardės aikštę, sutvarkyti kai kuriuos skverus šiaurinėje miesto dalyje. Vienas tokių – skveras tarp Bokštų ir Puodžių gatvių, kur atsiras Vydūno paminklas", – komentavo vicemeras.

A.Šulcas tvirtino, kad kitais metais ketinama įžengti ir į buvusio "Sodžiaus" teritoriją.

"Tai viena socialiai jautrių ir labiausiai apleistų Klaipėdos vietų. Juolab kad kitais metais prasidės šalia esančios Ąžuolyno giraitės atnaujinimas. Juk šalia yra ir švietimo įstaigos, ir nakvynės namai. Galėtume aptvarkyti teritoriją aplink prekybos centrą, atnaujinti takus, dangas", – sakė vicemeras.

Prabilta ir apie teritorijos prie buvusio restorano "Neringa", esančio Šilutės plente, sutvarkymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stefani

Stefani  portretas
Kalbu apie smiltelės gatvės monolitinius namus vienintelė nuostabi vieta ant įspūdingo kalno

Stefani

Stefani portretas
Kada bus tvarkoma aplinka prie monolitinių namų, be tvarkos pristatoma mašinų net ant vejoz kas kur nori jokių ženklų jau medeliai paaugo galėtų pristatyti suoliukų visą rajoną puoštuų namai jei kalnas būtų sutvarkytas namai atnaujinti šitokia graži vieta palikta be dėmesio, o tie namai matosi iš toli ir jie puoštų visą pietinį rajoną iš valdžjos pusės reikėtų iniciatyvos

R

R portretas
"Juolab kad kitais metais prasidės šalia esančios Ąžuolyno giraitės atnaujinimas" ... pradės ąžuolų kirtimą ...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių