Orai koreguoja slidininkų planus

Kol žiemos pramogų mėgėjai veržiasi pradėti sezoną, Klaipėdos rajone esančių slidinėjimo trasų valdytojai skėsčioja rankomis – pasiruošimą sunkina oras – nėra sniego, per maža šaltuko.

Plungės rajone veikianti slidinėjimo trasa "Mortos kalns" šeštadienio rytą paskelbė pradėjusi slidinėjimo sezoną ir sulaukė pirmųjų savo lankytojų.

Tuo metu dar vienas žiemos pramogas siūlantis punktas – Utrių slidinėjimo trasa netoli Vėžaičių – šiemet buvo atidaryta diena vėliau – sekmadienį.

Mat oro sąlygos neleido pagaminti užtektinai dirbtinio sniego. Pastarojo esą turėtų būti bent iki pusės metro.

"Tiek lijo, galėtų ir pasnigti. Pernai trasą atidarėme sausio 8-ąją, nes šalčio buvo daugiau. Oras visas kortas sumaišė – būtume pripūtę  sniego, jei temperatūra būtų buvusi šiek tiek žemesnė. Dar ir šeštadienį darbavomės. Kol kas atviros bus pradedančiųjų, raudonoji trasos ir vaikų kalnelis", – sakė Lapių bendruomenės centro pirmininkė Laima Karbauskienė.

Pašnekovės teigimu, slidinėjimas Lietuvoje tampa vis populiaresnis, žmonės išbando tiek Klaipėdos rajono, tiek ir Vilniaus trasas, dažnai vyksta į Latviją. Svarbiausia – kad oras būtų tam palankus.

"Šią savaitę praneša šaltus orus, tai bandysime atgaivinti ir mėlynąją trasą", – pridūrė L.Karbauskienė.

Slidinėjimo trasos Plungėje vadovas Saulius Gramauskas apmaudavo, kad orai ne patys palankiausi, tepavyko pripūsti 30 cm sniego.

"Mažoka šaltuko, atidarome tik pirmąją pradedančiųjų trasą, patogią mokytis slidinėti, paskui kitas. Pernai žiema pas mus pasirodė gal keturiomis dienomis anksčiau, bet netrukus ir vėl atšilo. Taip ir baigėsi sezonas, kiek pamenu, po dešimties dienų. Pernykštė žiema mano karjeroje buvo pati prasčiausia per šešerius metus. Sakoma, jei nėra vasaros, nebus ir geros žiemos", – ne itin optimistiškai nusiteikęs S.Gramauskas.

Sinoptikai prognozavo, kad visą šią savaitę šaltis nesitrauks, pūs stiprus vėjas.

Tiesa, sniego veikiausiai tikėtis neverta, esą gali iškristi kelios snaigės, ne daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių