O. Žalienei – Riterio kryžius

Ketvirtadienį Prezidentė Dalia Grybauskaitė valstybės atkūrimo 100-mečio proga už nuopelnus Lietuvai ir mūsų šalies vardo garsinimą pasaulyje valstybinius apdovanojimus įteikė 100 Lietuvos ir užsienio valstybių piliečių, tarp jų – vienintelei klaipėdietei Lietuvos jūrų muziejaus direktorei Olgai Žalienei.

Muziejininkei, istorikei, aktyviai jūrinių tradicijų kūrimo ir jūrinio paveldo puoselėtojai O.Žalienei Prezidentė įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių.

Šis garbingas apdovanojimas taip pat įteiktas istorikui Arvydui Anušauskui, dailininkui ir aktyviam Vilniaus geto atminties puoselėtojui Samueliui Bakui, dirigentei ir Birmingamo simfoninio orkestro muzikos direktorei Mirgai Gražinytei, kompozitoriui Teisučiui Makačinui, ilgamečiam lazerinių technologijų kūrėjui Algirdui Juozapavičiui, pažangių idėjų rėmėjui ir skleidėjui Vladui Lašui, karo istorikui Valdui Rakučiui, Viešųjų pirkimų tarnybos direktorei Dianai Vilytei, „Western Union“ padalinio Lietuvoje vadovui ir Lietuvos, kaip patrauklios valstybės užsienio investicijoms, pozicijų pasaulyje stiprintojui Šarūnui Šuipiui.

„Mūsų šalis skaičiuoja tūkstančius metų savo istorijos, tačiau būtent šiandieninė Lietuva yra girdima, matoma, gerbiama ir kaip niekada turi daug draugų. Ir tai įrodė savo darbais mūsų partneriai ir draugai, kai iškilo grėsmė išorėje, kad mes esame ne vieni. Didžiuojuosi, kad Lietuva būtent tokia, kad Lietuva gali pasitikėti savo ateitimi, savo žmonėmis, nes jūs ir esate visa Lietuva“, – per apdovanojimų iškilmes kalbėjo Prezidentė D.Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laivas SŪDUVIS

Laivas SŪDUVIS portretas
I. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. II. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”. Tiems, kas rašo komentarus tinklaraštyje ir nežino kur Klaipėdoje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį.

Pikčiurnoms

Pikčiurnoms portretas
Su švente "tiesybės" ir savo ribotumo skleidėjai. Surūgę, pykčiu besidrabstantis, lyg pasiutligės apsėsti. Viskas aplink netinka. O ką darot, kad būtų kitaip? Prie klaviatūrų seilėjatės?

Sunus

Sunus portretas
Myliu Lietuva!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių