Nutrauktas tyrimas dėl viruso išplitimo aplinkybių Klaipėdos universitetinėje ligoninėje

Klaipėdos apygardos prokuratūra ketvirtadienį pranešė nutraukusi ikiteisminį tyrimą dėl pažeidimų Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. 

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo, tarnybos pareigų neatlikimo bei dokumentų klastojimo šioje ligoninėje buvo pradėtas pernai balandžio 10 dieną.

Sprendimą pradėti tyrimą Generalinė prokuratūra priėmė išnagrinėjusi balandžio 8 dieną tuometinio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pateiktą pareiškimą, kuris grindžiamas šioje ligoninėje atliktų patikrinimų metu nustatytomis aplinkybėmis bei išvadomis.

„Pažymėtina, kad šis tyrimas buvo pradėtas ne dėl konkretaus asmens galimai padarytos nusikalstamos veikos, tačiau siekiant objektyviai įvertinti, ar yra pagrindas Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pareiškime minimas aplinkybes vertinti kaip nusikalstamą veiką“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Ikiteisminio tyrimo, kurį vykdė Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai, metu buvo apklausta daugiau kaip šimtas ligoninės darbuotojų, surinkti kiti reikšmingi duomenys ir dokumentai.

Tyrimui vadovavęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, išnagrinėjęs surinktą informaciją konstatavo, kad nusikalstamos veikos, kurias įtarus buvo pradėtas tyrimas, nebuvo nustatytos.

Prokuroro teigimu, pažeidimai, kurie buvo minimi SAM pareiškime, savo esme neatitinka nusikalstamos veikos, kuri apibrėžta baudžiamajame kodekse.

Duomenis apie nustatytus teisės aktų pažeidimus prokuratūra perdavė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentui bei Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriui, kurie dėl jų priims sprendimus.

A. Verygos pareiškimas anksčiau buvo perduotas ir Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorams, tačiau jie pernai gegužę nusprendė, kad nėra teisinio pagrindo taikyti viešojo intereso gynimo priemones.

Nutarimas tuomet buvo apskųstas aukštesniajam prokurorui, bet šis jo nepakeitė.

Pernai balandį dėl infekcijų kontrolės pažeidimų buvo sustabdyta didelės dalies Klaipėdos universitetinės ligoninės skyrių veikla.

A. Veryga tuomet pranešė, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvo kilę daug rizikos tiek personalui, tiek pacientams užsikrėsti, tinkamai neorganizuota infekcijų kontrolė.

Tuometinio ministro teigimu, nesutapo Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui ir į ligoninę nuvykusiems ekspertams pateikti duomenys dėl užsikrėtusio personalo ir pacientų, neužkirstas kelias kontaktuoti darbuotojams, dirbusiems su infekuotais pacientais ir nedirbusiems su jais.

Ligoninės steigėja yra Klaipėdos miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lida

Lida portretas
Klaipėdos hospisas be leidimų,seneliai užkrėsti iškart buvo,pagarsėjo visoj šaly ir nieko,pasirodo viskas tvarkoje .ir raimondelis Grigaliūnas vėl laimingas sypsos

Galvoju

Galvoju portretas
Ir kaip tam KUL vadovui ne gėda, nejau mūsų šalyje nėra sąžinės, teisingumo, supratimo. Manau, kad Lietuvoje nebereikalingi įstatymai, nebereikalingos ir teisingumo įstaigos.

klaipediete

klaipediete portretas
Juk tikrintojai irgi serga...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių