Nustatys pabėgėlių kvotą

Klaipėdos socialinės paramos centras toliau rūpinsis prieglobstį gavusių užsieniečių integracija. Įstaigai prašoma nustatyti tokią pat kvotą, kuri buvo ir praėjusiais metais.

Uostamiestyje prieglobstį gavusių užsieniečių integracija rūpinasi kelios organizacijos. Viena jų – biudžetinė įstaiga Klaipėdos socialinės paramos centras.

Miesto tarybos prašoma centrui nustatyti kvotą, kiek žmonių jis galėtų suteikti pagalbą. Siūloma, kad šis skaičius siektų 20. Tokia pati kvota buvo nustatyta ir praėjusiais metais.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė tvirtino, kad daugiau ir nėra poreikio.

Praėjusiais metais Klaipėdos socialinės paramos centras integracijos paslaugas suteikė šešiems asmenims, kurie atvyko iš Ukrainos.

"Neišnaudojama nė nustatyta kvota", – tvirtino vedėja.

A.Liesytė pasakojo, kad daugumos į Klaipėdą atvykusių ukrainiečių giminaičiai jau čia gyvena. Šie padeda jiems susirasti darbą.

"Kadangi į Klaipėdą atvykusieji yra rusakalbiai, integracija vyksta gana sklandžiai. Nekyla problemų dėl susikalbėjimo", – komentavo vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pabėgėliai nuo ko?

pabėgėliai nuo ko? portretas
Ukrainoje karo nėra,tai kokie ji pabėgėliai?O be to Ukraina didelė,tai ko nedirba savo šalyje.Jie tarp savęs mušasi ir vėl ruošiasi naujam Maidanui jau dabar su Sakašviliu,tą chaosą patys ir pasidarė,pasaka be galo.Jei jau Lietuva nori ukrainiečius skaityti pabėgėliais,tai tegu kreipiasi į ES,kad minusuotų iš to skaičiaus 1105.

ir daug integravot?

ir daug integravot? portretas
pasalpu moketojai... ukraina didele, ko tie xaxolai nedirba ukrainoj? ko negina savo tevynes?

gana

gana portretas
ir vel tos pacios dainos kaip vakar lietuvoj gal gana tu juodasikniu nei dirba tik eda ir sika
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių