Nuovaža patobulino dviračių taką

Uostamiesčio gyventojams pasiekti dviračių ir pėsčiųjų taką Danės upės slėnyje tapo kur kas patogiau. Tauralaukyje, ties Klaipėdos gatvėje esančiu viaduku, buvusius stačius laiptus pakeitė dviratininkams, neįgaliesiems ir pėstiesiems patogi nuovaža.

Klaipėdiečių pamėgtas dviračių ir pėsčiųjų takas, tikėtina, sulauks dar daugiau dviratininkų bei pasivaikščiojimus greta Danės upės mėgstančiųjų dėmesio – dabar jį iš Tauralaukio, nuo Klaipėdos gatvės viaduko, pasiekti galima daug lengviau.

Prieš kurį laiką minėtoje vietoje oficialiai baigti patogios ir erdvios nuovažos, pakeitusios iki šiol čia buvusius stačius laiptus, įrengimo darbai.

Anksčiau taką su Klaipėdos gatve jungę statūs laiptai buvo itin nepatogūs dviratininkams, neįgaliesiems bei mamoms, stumiančioms vežimėlius.

"Buvo parengtas Danės upės slėnio tako, kuris turėtų driektis nuo Biržos tilto iki pat Medelyno gatvės, projektas. Įgyvendintas tik vienas projekto etapas – iki Klaipėdos gatvės tilto. Pirmame projekte tas dviračių tako tęsinys lyg ir buvo numatytas po tiltu. Kadangi jo nedarėme, pabaigėme ties tiltu. Dviratininkams nebuvo galimybės užvažiuoti ant tilto ir riedėti Tauralaukio link. Dėl šios priežasties ir įrengėme tą nuovažą", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė.

Pabrėžiama, kad įrengiant statinį buvo atsižvelgta į visų juo besinaudosiančiųjų saugumą.

Nauja nuovaža pritaikyta ne tik judėjimo, bet ir regos negalią turintiems asmenims.

Nauja nuovaža pritaikyta ne tik judėjimo, bet ir regos negalią turintiems asmenims – įrengta neregių vedimo sistema, pėsčiųjų tvorelė.

Vykstant nuovažos montavimo darbams, čia taip pat sutvarkyta ir aplinka – sutvirtinti šlaitai, atlikti vandens nuvedimo darbai, pasodintos pušys.

V.Lendraitienės teigimu, šiuo metu tikslinamas likusio tako ruožo projektas.

Ateityje, kai ši dviračių ir pėsčiųjų arterija nusidrieks toliau palei Danės upę, nauja nuovaža bus dar patogesnė – pasiekus taką juo bus galima judėti tiek į vieną, tiek į kitą pusę.

Nuovažos įrengimo darbai, kuriuos atliko bendrovė "VVARFF", kainavo 39 tūkst. eurų. Darbai baigti per 5 mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdas

Valdas portretas
Kada medelynas išraus savo stulpą su lentele "Praėjimo nėra" Susidaro įspūdis,kad dviračių taku negalima naudotis.Idiotiškai atrodo.

Justas lngelevičius

Justas lngelevičius portretas
Atsibuskit. Šitą nesusipratimą vadinti pagerinimu liežuvis neapsiverčia. Purvasklaidinis straipsnis be jokios analizės ir įsigilinimo.

to Ert

to Ert portretas
kazkodel visa purvasklaida taip kietai imigusi,kad niekaip negali atsibusti po siai dienai...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių