Nuotykių parke „Kar Kar“ – riedanti naujiena

Didžiausias Baltijos šalyse nuotykių parkas "Kar Kar" stebina naujovėmis. Uostamiesčio Poilsio parke įrengtos laipiojimo trasos lankytojus kviečia aktyviam laisvalaikiui, o šiemet čia pramogauti galima ir sklandančioje transporto priemonėje.

Didžiausias Baltijos šalyse nuotykių parkas "Kar Kar" stebina naujovėmis. Uostamiesčio Poilsio parke įrengtos laipiojimo trasos lankytojus kviečia aktyviam laisvalaikiui, o šiemet čia pramogauti galima ir sklandančioje transporto priemonėje.

Ekstremalūs pojūčiai – visiems

Pirmą kartą nuotykių parke "Kar Kar" apsilankiusiems poilsiautojams nusivilti neteks. Įrengtos modernios laipiojimo trasos pritaikytos kiekvieno galimybėms ir poreikiams. Čia nenuobodžiaus ir ekstremalių pojūčių mėgėjai, ir aukščio prisibijantys lankytojai.

Kaip pasakojo nuotykių parko "Kar Kar" vadovas Mindaugas Žilys, laipiojimo trasos pritaikytos vaikams bei suaugusiesiems, esą čia pramogauja tiek šeimos, tiek ir draugų kompanijos. Šiemet jauniausias parko lankytojas – 2,5 metų amžiaus.

"Mažiausi parko lankytojai gali linksmintis uždaro tinklo labirinte be specialios įrangos. Turime dviejų tipų batutus, viename iš jų vaikai ne tik šokinėja, bet ir laipioja", – sakė pašnekovas.

Kiek vyresni, 3,5–6 metų vaikai gali laipioti medžiais per jiems skirtą kliūčių ruožą. Pastariesiems įrengtos trys laipiojimo trasos. Suaugusieji patirti aštresnių pojūčių kviečiami į aukščiau esančias skrydžių, jėgos ir ištvermės bei laipiojimo taktikos išmėginimui skirtas trasas. Pradedant nuo lengviausių, jos sudėtingėja.

Taip pat "Kar Kar" parko lankytojai kviečiami išbandyti naujovę – Drambliaskrydį. Pasak parko darbuotojų, tai puikus adrenalino užtaisas, kai skriejama žemyn iš 16 metrų aukščio. Kaip pabrėžė M.Žilys, toks laisvalaikio praleidimo būdas padeda atsipūsti nuo darbų, o mažiesiems lankytojams patirti naujų išgyvenimų.

"Moskvich 401" ore

Trečią sezoną veikiantis parkas nuolat plečiamas, o šiemet jį papildė unikali, vienintelė Baltijos šalyse "Senų kibirų" trasa.

"Nuolat didiname trasų skaičių. Praėjusiais metais įrengėme dvi naujas pramogas, o šiemet – dar vieną. Atsižvelgiame į lankytojų poreikius bei siūlymus. Pernykštė naujiena – picerijos-ledainės trasa. Susisiekus su darbuotoja lyno pagalba užsakytas maistas yra pakeliamas į apžvalgos aikštelę, tokiu būdu galima pavalgyti ir pasigėrėti puikia panorama. Visai neseniai įrengėme dar vieną trasą – medžių viršūnėse kybo tikras retro automobilis", – akcentavo M.Žilys.

Vadovas patirties šioje srityje sėmėsi užsienyje. Viename Vokietijos parkų jis aptiko "Trabant" markės senovinį automobilį, todėl nusprendė šią idėją perkelti į uostamiestį. M.Žilio žodžiais, kabant ore, senoviniame automobilyje "Moskvich 401" galima leisti laiką klausantis muzikos. Tai – savotiškas paminklas retro automobiliams.

Senovinių automobilių asociacijai "Seni kibirai" dedikuota trasa čia atsirado ne atsitiktinai. Ir pats parko vadovas vairuoja tos pačios markės mašiną. Lankytojai į ją gali patekti užkopę medžių viršūnėmis. Trasa – vidutinio sudėtingumo.

Kviečia į stovyklas vaikams

Nuo birželio jau antrus metus nuotykių parke "Kar Kar" organizuojamos vaikų dieninės stovyklos. Savaitės trukmės užsiėmimų metu vaikai ne tik pramogauja parke, bet ir vyksta į organizuotas ekskursijas, užsiima edukacine veikla.

"Vaikus tėvai palieka ryte ir pasiima po darbo, apie 18 val. Stovyklų metu mažieji lanko muziejus, vandens pramogas, kasdien mokosi laipioti trasomis, tobulina savo gebėjimus ir ne tik smagiai leidžia laiką, bet atranda naujų savo gebėjimų", – pasakojo vadovas.

Pašnekovas pabrėžė, esą parko atrakcijos – puiki pramoga ir jaunavedžių šventėms. "Vasara – vestuvių metas, todėl dažnai čia atvyksta ir švenčiantieji. Dovanojame jauniesiems Dramblio šuolį iš 16 metrų aukščio".

Veiks ir žiemą?

Kasmet balandį veikti pradedantis parkas kol kas išlaiko sezoniškumą ir, priklausomai nuo oro sąlygų, veikia iki vėlyvo rudens. Vis dėlto vadovas M.Žilys pasakojo ieškantis galimybių lankytojams pasiūlyti pramogų ir žiemą.

O kol kas pramogautojai kviečiami ne tik laipioti, bet ir žiūrėti gerą kiną po atviru dangumi. Repertuare mažiesiems – senoji animacija, o vakarais atvykusių kino mėgėjų laukia laiko patikrinti filmai.

"Be to, kviečiame išbandyti puikiai išasfaltuotus parko takus, išsinuomoti riedučius, vaikus karštą dieną pamaloninti lauko pripučiamų masažinių baseinų malonumais, pasivažinėti elektromobiliais"– užbaigė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ubagyno

Ubagyno  portretas
pramogos.Iš š... auksą spaudžia.Ir dar ,,..didžiausias Baltijos šalyse.."DIDŽIAUSIAS BALTIJOS SAVARTYNUOSE, o ne šalyse:DDDDDDDDDDDDDDDDD)Vykit tuos žulikus lauk-i ka pavertė parką(šakos nupjaustytos, medžiai vinim apkalti o koks vaizdas iš šono!...);gražinkite apžvalgos ratą, karuseles o ne atiduokit tokias teritorijas barbarams norintiems tik pinigų

Girinis

Girinis portretas
prasidejo tikras tyciojomasis is musu mylimo parko. Siulau kabinti baidykles ir visoki s. da t. y. ko kam nebereikia.

s

s portretas
būtų labai įdomu išgirsti Gamtos apsaugos departamento (ar panašios institucijos) komentarus Ką dar galima įkelti į medžius parke? Jau ir dabar parkas pažeidžia reklamos taisykles ir t.t. Ką mano savivaldybė?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių