Nuomotojams pigs verslo liudijimai?

Siekiama, jog būsto nuomotojai kitąmet už verslo liudijimus šiai veiklai mokėtų po vieną eurą. Visiems kitiems Klaipėdos verslininkams už verslo liudijimus veikiausiai teks atseikėti tiek, kiek ir šiemet.

Uostamiesčio politikai svarsto kitų metų verslo liudijimų kainas. Kitąmet siūloma daugumos jų kainų nekeisti. Šį sprendimą teikia specialiai savivaldybėje sudaryta darbo grupė.

"Atsižvelgiama tai, kad per pastaruosius dvejus metus pajamų į savivaldybės biudžetą už verslo liudijimus surenkama panašiai, gyventojų, įsigijusių verslo liudijimų, skaičius taip pat labai nesikeičia", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė.

Jeigu miesto taryba pritars, kitąmet uostamiestyje mokesčio dydis už verslo liudijimus svyruos nuo 1 iki 585 eurų.

Mažiausią mokestį siūloma taikyti 27 mažai populiarioms veiklos rūšims, kurių atstovai negauna didelių pajamų ir teikiamų paslaugų kaina nėra didelė.

Tiesa, Klaipėdos miesto tarybos narys Simonas Gentvilas ragina padidinti kitąmet 1 eurą už verslo liudijimą mokėsiančiųjų gretas. Politikas siūlo į šį sąrašą įtraukti ir būsto nuomotojus, kurie šiuo metu už verslo liudijimus moka po 348 eurus.

Teigiama, kad toks mokesčio dydžio sumažinimas paskatintų nelegalius būsto nuomotojus pasitraukti iš šešėlio, o nuomininkams taptų lengviau deklaruoti savo faktinę gyvenamąją vietą nuomojamame būste.

Tokio siūlymo Klaipėdos savivaldybės administracija nepalaikė ir jo į vieną bendrą dokumentą neįtraukė. Todėl politikas pateikė atskirą siūlymą.

Trečiadienį posėdžiavę Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė politiko užmojui nuomotojams nustatyti 1 euro kainą bei palaikė savivaldybės administracijos ketinimus kitąmet verslo liudijimų kainų nekeisti.

Galutinį verdiktą dar turės tarti miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marti

Marti portretas
Mano anyta 18 metu nuomuoja kambarius ir jokio patento neperka ir nepirks.

Durnių fregata apie šešėlį

Durnių fregata apie šešėlį portretas
Mano pažystamas "labdaros pagrindais" nuomoja butą klaipėdoje vienišai 3 vaikų motinai už simbolinį 10 eur/mėn. nes yra išvykęs ilgam. Tai išeina jam reiks nusipirkti metinį patentą kuris daugiau kainuoja negu nuoma?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių