Nuomininkai Klaipėdos savivaldybei kelia baimę

Į Klaipėdos savivaldybės atrinktų renovuojamų namų sąrašą pateko ir Vingio gatvės daugiabutis, priklausantis miestui. Jau dabar baiminamasi, kad nuomininkai, tarp kurių – daug asocialių žmonių, nenudrengtų savivaldybės turto, kai šis bus atnaujintas.

Laukininkų mikrorajone, Vingio g. 35 esantis namas rengiamas atgimimui. Skaičiuojama, kad tai bus vienas brangiausių projektų iš viso 19-os renovacijai atrinktų namų sąrašo. Ant pastato netgi žadama įkurdinti saulės kolektorius, o kambariuose – specialų vėdinimą.

Darbai gyventojams nieko nekainuos.

Iš name esančių 103 butų 96 priklauso miestui, likusioji dalis – gyventojų turtas.

Todėl jau dabar nerimaujama, kad už valstybės pinigus atnaujintas būstas nebūtų nusiaubtas pačių nuomininkų.

"Tikrųjų namo gyventojų jame labai nedaug, didžiąją dalį sudaro nuomininkai, kurių yra visokių. Vingio g. 35-ajam namui dar tik 20 metų, bet jis atrodo kaip 120-ies. Tai gyventojų nuopelnas. Norėtume, kad jie pakeistų savo požiūrį, vertintų bei saugotų naudojamą turtą, nes prasidėjus vandalizmui būsime priversti imtis priemonių ir ieškoti naujų nuomininkų. Taigi didžiausia baimė kyla ne dėl namo renovacijos, o dėl pačių gyventojų veiksmų", – tikino Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vyriausioji specialistė Inga Kubilienė.

Techninį projektą atlieka bendrovė "Progresyvūs projektai". Bus siekiama aukščiausios – A energinio naudingumo klasės. Pastatas pasižymės tuo, kad sutaupys daugiau nei 90 proc. šilumos, liks visiškai sandarus ir atitiks naujausius reikalavimus.

Preliminariais duomenimis, projekto vertė gali siekti 2 mln. eurų. Tiksli situacija bus žinoma tik įvykus rangos darbų konkursui.

Jei teisės aktai nesikeis, pagal Valstybės paramos daugiabučiams namams atnaujinti taisykles už savivaldybei priklausančių būstų renovaciją sumokės valstybė.

Gavus leidimą iki metų pabaigos turėtų būti skelbiamas konkursas rangos darbams, o pavasarį tikėtinos ir realios statybos.

"Galėtume pradėti ir sausį, bet ar verta, jei sieki gero rezultato? Gal geriau palaukti palankesnių orų", – svarstė I.Kubilienė.

Prieš pusmetį buvo atrinkti laimėtojai – 19 savivaldybės renovuojamų namų. Darbų pradžios jau sulaukė Kauno g. 29-asis namas, o netrukus darbai pajudės ir Malūnininkų g. 16.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Povilas

Povilas portretas
Tai lieskit jiems kazkaip lengvatiniu budu tuos butus privatizuoti o uz renovacija lai moka patys. Ir tada liks tik padorios seimos

Anonimas

Anonimas portretas
Gyvenu gretimame name, pastoviai nauji žmones atkeldinami į tą geltoną monolitą , kas mėnėsi keičiasi net ir nauji atkeldinti. Baliai, muštynes, klyksmai, alhoholizmas. Policija į savaite bent po 4 -5 kartus atvažiuoja raminti visokio plauko žmonių. Puse namo alhoholikai, išlenda iš savo lysvių prie builorines pagert, o grįžta namo tik su policijom. Reikėtu užleisti tą namą normaliem žmonėm, o ne ne tiem kurie nieko nedaro gyvena iš pašalpų ir jas sugeba pragert.

Sakyciau

Sakyciau portretas
Kelia baime kai savivaldybe nesidalina su socialiai remtinias. Juk ne laukiniam kapitalizme gyvenam, labai jau verslininkiskas poziuris darosi pas savivaldybe.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių