Nuo sausio – nauji tarifai ir tvarka

2017-ieji gyventojams atneš pokyčių. Mažiau reikės mokėti už elektrą, pigesnė bus ir šiluma. Keisis kai kurios tvarkos – nebebus išduodami popieriniai gimimo, mirties, santuokos, ištuokos liudijimai, prarastą pažymėjimą vairuotojai turės atsiimti ne policijoje, o "Regitroje".

Atpigs 5 proc.

Nuo sausio 1-osios įsigalios nauji elektros tarifai. Buitiniai vartotojai už šią paslaugą mokės vidutiniškai 4,9 proc. pigiau. Skaičiuojama, kad namų ūkio išlaidos elektrai per metus vidutiniškai sumažės beveik 10 eurų.

Patį paprasčiausią vienos laiko zonos "Standartinį" mokėjimo planą pasirinkusiems gyventojams elektra atpigs 5 proc. – nuo dabar mokamų 12 iki 11,4 cento už kilovatvalandę.

Pagal šį planą už elektrą atsiskaito apie 70 proc. privačių ESO klientų.

"Standartinį" dviejų laiko zonų tarifo planą pasirinkę vartotojai už suvartotą elektros energiją dienos metu mokės 12,4 cento už kilovatvalandę, nakties ir savaitgaliais – 9,1 cento.

Dviejų laiko zonų tarifo planai rekomenduojami tiems klientams, kurie 30 proc. ir daugiau elektros energijos suvartoja naktimis bei savaitgaliais.

"Elektrinių viryklių" tarifo plano vienos laiko zonos kaina mažėja 4,2 proc. iki 11,4 centų už kilovatvalandę.

Pagal naujus tarifus miestiečiai turės mokėti už sausį suvartotą energiją. Už ją reikia atsiskaityti vasarį. Už gruodį suvartotą energiją reikia atseikėti senaisiais tarifais.

Elektros kainos gyventojams mažėja jau ketvirtus metus iš eilės. Nuo 2013 m. vidutinė elektros kaina gyventojams jau susitraukė 22 proc. Elektros kainos peržiūrimos du kartus per metus.

Išliks mažesnė

Klaipėdiečiai už šilumą ir toliau mokės mažiau nei prieš metus.

Nuo sausio 1-osios šilumos kaina Klaipėdoje ir Gargžduose sieks 4,67 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio (PVM). Pastarasis gyventojams yra lengvatinis ir siekia 9 proc.

2017-ųjų sausį šilumos kaina bus 9,7 proc. mažesnė nei 2016-ųjų.

Praėjusių metų vidutinė šilumos kaina yra mažiausia per šešerius metus. Tam įtakos turi ne tik atpigęs kuras, bet ir įmonės "Klaipėdos energija" investicijos į tinklus, įrenginius.

Nauja šilumos kaina tvirtinama kiekvieną mėnesį, įvertinant kuro, nepriklausomų tiekėjų parduodamos šilumos kainas.

Reikia išnaudoti bilietus

Nesikeis ir gamtinių dujų kainos. Pirmąjį 2017-ųjų pusmetį jos išliks rekordiškai žemos. Teigiama, kad gamtinių dujų kainas gyventojams pavyks išlaikyti stabilias, nepaisant esamo ir prognozuojamo jų brangimo tarptautinėse rinkose.

Šį prieaugį eliminuoja racionaliai panaudojama "Lietuvos dujų tiekimo" išsiderėta kompensacija už 2013–2014 m. pirktas dujas, taip pat mažėjančios dujų transportavimo paslaugų kainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elyte

Elyte portretas
Taip ir bus...juokas ima ka jie daro su mumis kaip su kiaulemis tuoj numerius į ausis įkals.visose įsivyscisiose valstybese yra pasai yra visi dokumentai.o šustrioji mūsų Lietuva.čiut ne europos bamba,daro juokus.nu ka?uz moketujų piningus.viskas gerai tylekime toliau ...eikime į gatves ir kuo greiciau ....o tai busime kaip TRIUŠIAI....

klausimas

klausimas portretas
As blogai supratau ar naudojant el.virykle jau jokios nuolaidos nebeliko? Standartinis 11,4 ir el.virykliu vartotojai 11,4? Kur nuolaida?

taigi

taigi portretas
vykdoma masiska propoganda zmogaus teisiu riboimui iki visiskos kontroles tai jau is fantastikos srities kuri igyvendinama pagal mosad uzsakyma ir czv idijotu palaiminima o briuseliui isakius musu padlaiziai neriasi is kailio .. gal dar numes koki miljonini /apgrauzta kaula/... juk bus lengva asmeni nurasyti paprasciausia istrinti is duomenu iraso ir zmogaus nera o su biologine mase /susitvarkys/atskiros tarnybos... stai tau ir /fantastika/tik jau igauna realias formas o musu runkeliniai avinai to nesupranta kad tai 1 zingsnis i /skerdykla/zydiska taip vyksta kerstas uz hitlerio genocida o kentes niekuo nekalti zmones
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių