Nuo balandžio 1-osios keleivių laukia pokyčiai

Nuo balandžio 1-osios keičiasi viešojo transporto tvarkaraščiai. Keleiviai turėtų atkreipti dėmesį, kad kai kurie miesto autobusai važiuos ilgiau. Dažniau viešasis transportas suks į sodus.

Autobusas važiuos ilgiau

Viešoji įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“ informuoja, kad nuo balandžio 1 d. ilgiau važiuos 9A maršruto autobusai. Darbo dienomis ir šeštadieniais 10 min. vėlinami vakariniai reisai.

26 maršruto autobusas, kaip ir kasmet šiltojo sezono metu, savaitgaliais ir švenčių dienomis keletą kartų per dieną užsuks į sodų bendriją „Eketė“.

Prasidėjus sodininkų sezonui, dažniau viešasis transportas važiuos į Šernus. Transporto priemonės bus didesnės.

11A maršruto autobusai kursuos dažniau. Dėl pridedamų reisų keičiasi tvarkaraščiai. Įvertinus šiuo pokyčius, koreguojamas ir 29 maršruto autobuso tvarkaraštis. Keičiasi kelių reisų laikai. Taip pat vienas iš dviejų 28 maršrutą aptarnaujančių autobusų keičiamas iš standartinio į prailgintą.

Kursuos didesni autobusai

Keičiasi ir autobusų, važiuojančių į Dituvą tvarkaraščiai. Tai padaryta, atsižvelgiant į pirmosios savaitės patirtį ir keleivių prašymus.

40 maršruto autobusas važiuos dažniau. Atsižvelgus į Dituvos bendruomenės pageidavimus, ankstinamas pirmasis reisas. Nuo šiol autobusas darbo dienomis iš pradinės „Vaškių“ stotelės, esančios Dituvoje, išvyks 6 val.

Pavėlintas paskutinis savaitgaliais ir švenčių dienomis. Autobusas iš Klaipėdos išvažiuos 21.35 val. Taip pat, atsižvelgus į mokinių ir jų tėvų pageidavimus, koreguojami popietiniai autobusų išvykimo laikai iš Klaipėdos. Tad moksleiviams reikės trumpiau laukti autobuso, pasibaigus pamokoms.

Dėl išryškėjusių sistemingų vėlavimų ar skubėjimų pakoreguota ir šį maršrutą aptarnaujančio autobuso važiavimo trukmė kai kuriuose ruožuose.

Nepamiršo ir senosios trasos

41 maršrutą šiltuoju metų laiku aptarnaus didesnis autobusas. Atsižvelgus į keleivių pageidavimą, pridedamas vienas popietinis reisas – 14.55 val. iš Klaipėdos ir 15.35 val. iš Dituvos „Turgaus“ stotelės.

Dėl vėlavimų rytinio piko metu pakoreguota šį maršrutą aptarnaujančio autobuso važiavimo trukmė. Pirmasis autobusas iš Dituvos išvažiuos 6.45 val. – 5 min. anksčiau nei iki šiol.

Taip pat du kartus per dieną viešasis transportas važiuos buvusia trasa Klaipėdoje per  Liepų, Tiltų gatves, Taikos prospektą, Sausio 15-osios gatvę, užsukdamas į „Savivaldybės“, „Rumpiškės“ ir kitas šiose gatvėse esančias stoteles.

Stos ir Palangos stotyje

Viešoji įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“ perėmė maršruto iš Klaipėdos į sodų bendrijas „Vaiteliai“ ir „Rasa“ organizavimą ir administravimą. Jam priskristas 42 numeris.

Šio maršruto trasa nesikeičia. Autobusas stos visose tarpinėse stotelėse. Čia galios ne tik iš vairuotojo įsigyjami kartiniai kelionės bilietai, bet ir reguliariems keleiviams patogesni terminuotieji mėnesiniai zoniniai bilietai.

Klaipėdos rajono teritorijoje galima naudotis II zonos, o Kretingos rajono teritorijoje III zonos terminuotais bilietais.

Pastarieji parduodami viešosios įstaigos  „Klaipėdos keleivinis transportas“ Klientų aptarnavimo centre, esančiame S. Daukanto g. 13A, arba internetu.

Kiek anksčiau, nuo kovo 26 d., koreguojamas 100 maršruto tvarkaraštis ir trasa. Autobusai vėl užsuks į Palangos autobusų stotį. Tvarkaraščiai priderinti prie skrydžių laikų į Palangos tarptautinį oro uostą arba iš jo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių