Numato vandenvietės iškėlimo scenarijus

Jau kurį laiką tariantis dėl galimo 3-iosios vandenvietės iškėlimo, ima ryškėti permainų scenarijai. Šiuo metu numatyti keli šaltiniai, iš kurių būtų galima imti vandenį uždarius objektą. Miestas laikosi pozicijos, jog dėl bet kokių permainų gyventojai neturi nukentėti.

Ieškojo vandens šaltinių

Uostamiestyje ir toliau gilinamasi į Klaipėdos miesto 3-iosios vandenvietės iškėlimo galimybes.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje vykusio posėdžio metu vandenvietės iškėlimo galimybių studijos rengėjai pristatė potencialius permainų scenarijus.

Studijos rengėjų buvo prašoma numatyti galimybes 50 km spinduliu aplink 3-iąją vandenvietę išgauti vandenį, jeigu minėtas objektas būtų naikinamas.

„Ten buvo numatyti įvairūs variantai – ir paviršinis vanduo, ir giluminis, kuris yra geresnės kokybės. Parodyti visi galimi šaltiniai, iš kurių būtų galima imti vandenį pagal poreikį“, – posėdžio metu pateiktą informaciją apibendrino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Numatė kelias alternatyvas

Iš visų pateiktų variantų kelis nuspręsta nagrinėti toliau.

S.Budino teigimu, viena perspektyvų, į kurią žadama gilintis, – vandens rezervas šalia Minijos upės prie Lankupių.

„Šis variantas susijęs su pora vietų prie Minijos – greta Lankupių ir dar viena gyvenviete. Nagrinėjami du variantai palei Minijos upę, bet jie yra analogiški, tad aš jų neskirčiau“, – paaiškino administracijos direktorius.

Taip pat kalbama apie mišrų variantą: vandenį imti iš dviejų galimų šaltinių – giluminio ir paviršinio vandens.

Nutarta išanalizuoti ir dar vieną galimybę, kai, vandenvietę paslinkus į pietų pusę, reikiamą vandens kiekį būtų galima paimti iš giluminių gręžinių.

Gyventojai neturi nukentėti

S.Budinas pastebėjo, kad pirminis numatomų permainų tikslas buvo iškeldinti 3-iąją vandenvietę ir liksiantį sklypą panaudoti uosto reikmėms bei miesto rekreaciniams poreikiams, nes pietinėje Klaipėdos dalyje trūksta prieigų prie vandens.

Todėl ir buvo leista atlikti vandenvietės iškėlimo galimybių studiją.

„Kita vertus, kai dabar girdime, kad vienas variantų yra šiek tiek sumažinti dabartinę 3-iosios vandenvietės zoną, truputį paslenkant ją į pietinę pusę, peršasi išvada, jog klausimas būtų sprendžiamas tik iš dalies“, – svarstė administracijos direktorius.

S.Budino teigimu, miestas laikosi pozicijos, kad, iškėlus vandenvietę, gyventojams vanduo turi būti tiekiamas ne brangiau ir ne prastesnės kokybės nei yra dabar.

Numatoma, kad išsamiau išnagrinėti minėti variantai turėtų būti pateikti baigiantis rudeniui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne

Ne portretas
Jokiu budu ne...negana kad miestieciai kencia nuo uosto triuksmo, sunkvezimiu kamsciu tai dar gera vandeni atimt....uztenka jau...vystykites Butingej...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių