Nori atsikratyti sovietinių tualetų

Miesto valdžia ketina pašalinti prastos būklės, stacionarius mūrinius tualetus, kuriuose yra išgriebimo duobės. Tokio tipo statinių yra likę tik Smiltynėje. Stovėję paplūdimių prieigose žemyninėje dalyje pastarieji jau nugriauti ir pakeisti konteineriniais ar biotualetais.

Rengiasi demontuoti

Smiltynėje yra septyni prastos būklės stacionarūs mūriniai tualetai. Šeši jų stūkso paplūdimių prieigose, vienas – ties Senąja perkėla.

Prastos būklės mūrinius tualetus paplūdimių prieigose numatyta pamažu nugriauti ir vietoj jų pastatyti konteinerius.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova atskleidė, kad šiemet rengiamasi pradėti viešuosius pirkimus dėl dviejų tokių statinių demontavimo ir pakeitimo naujais.

Vienas jų yra vadinamojoje Pirmojoje Smiltynėje, ties moterų paplūdimiu, kitas – Antrojoje Smiltynėje, prie bendrojo paplūdimio.

Rengiamos techninės sąlygos viešajam konkursui darbams įsigyti.

Tačiau I.Nachčiunova atkreipė dėmesį, kad Smiltynė – problemiška teritorija. Čia nėra vandentiekio, kanalizacijos, tad veikiausiai konteineriniai tualetai bus statomi su bakais: viršuje – vandeniui, apačioje – nuotekoms, kurios turėtų būti ištuštintos ir pripildytos.

"Sprendžiame ir galvojame, kaip geriau padaryti", – tikino pavaduotoja.

Galvos skausmas – kanalizacija

Klaipėdos miesto paplūdimių sutvarkymo priemonių plane numatyta iki 2019 m. rekonstruoti viešąjį tualetą, esantį prie Senosios perkėlos. Dabar šis atidaromas tik vasaros sezonu.

Kol kas planuojama pastatyti vietinius biologinius valymo įrenginius, tačiau yra diskutuojama ir apie galimybę Smiltynėje įrengti vandentiekio infrastruktūrą.


Vasaros pabaigoje poilsiautojai skundėsi, kad iš šio tualeto plūsta šlapimo tvaikas. Stebėjosi, kodėl nesiimama jokių priemonių kvapams numalšinti.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad buvo pats nuvykęs patikrinti tualeto. Pasak vadovo, nemalonus kvapas sklinda nuo arklių.

"Prieš vasarą vertinome šį tualetą. Buvo demontuotos durys, kad vyktų ventiliacija. Objektą taip pat prižiūri rangovai, kad netvyrotų nemalonus kvapas, būtų tvarka. Galvojame, kaip atnaujinti šį tualetą, tačiau viskas nėra taip paprasta. Smiltynėje nėra jokios kanalizacijos", – kalbėjo vadovas.

Tvarka rūpinasi rangovas

Pasak I.Nachčiunovos, minėtus viešuosius tualetus prižiūri konkursą laimėjęs rangovas. Įmonė privalo išsiurbti fekalijas, kai yra užpildyta du trečdaliai išgriebimo duobės.

Taip pat po išsiurbimo dezinfekuoti ir užpilti chemikalų (kvapų), kad nebūtų nemalonaus kvapo.

Rangovas turi kontroliuoti, kad kabinose būtų įrengti durų užraktai ir kabliukai asmeniniams daiktams pakabinti, pritaisyti laikikliai tualetiniam popieriui, užtikrinti išgriebimo duobių sandarumą stacionaraus tualeto pastato išorėje, kad išgriebimo duobėse nebūtų primesta šiukšlių, šakų ir kitų atliekų.

Aplink tualetą penkių metrų spinduliu rangovas turi surinkti komunalines ir kitas atliekas bei jas išvežti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu, nu...

Nu, nu... portretas
tai geriau jokio tualeto nei sovietinių laikų pastatytas? Na šiaip logiška, greitai žmonės tiesiog nebesituštins, nebus kuo.

Vytautui

Vytautui portretas
:D super komentaras!!!!!

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
bet kada ieini į bijo tuliką,tai smarvė išties maloni,tik dujokaukės trūksta,o,kada dar šūdas krenta ir užpakali aptaško,tai jau kaifas.Monkės biznis,kažkam pinigus neša.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių