Neringos kelio remontas: įmonės dar neatskleidžia

Viešųjų pirkimų konkursas, kurio metu paaiškės, kas rekonstruos arteriją Smiltynėje nuo Naujosios perkėlos iki kelio Smiltynė–Nida, artėja pabaigos link. Liko suderinti ir pasirašyti sutartį.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos organizuoto konkurso, kurio metu bus išrinktas rangovas, rekonstruosiantis kelią nuo Naujosios perkėlos iki kelio Smiltynė–Nida, vokai su pasiūlymais atplėšti dar rugpjūtį. Įvertinus pastaruosius, išrinktas nugalėtojas.

Pasak Lietuvos automobilių kelių direkcijos Ryšių su visuomene skyriaus konsultanto Evaldo Tamariūno, šiuo metu derinama sutartis su konkursą laimėjusiu rangovu. Pastarasis bus atskleistas pasibaigus visoms pirkimo procedūroms – pasirašius sutartį.

Rangovas turės parengti minėto kelio rekonstrukcijos techninį projektą ir jį įgyvendinti. Pirmąjį numatyta paruošti iki metų pabaigos. Atnaujinti kelią bus imtasi kitais metais.

Beveik visa nuo kelio Smiltynė–Nida iki Naujosios perkėlos vedanti arterija yra valstybinės reikšmės. Būtent dėl to jos rekonstrukciją organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Remontuoti numatytas ruožas siekia apie 1,5 kilometro. Į jį patenka ir Klaipėdos savivaldybei priklausanti automobilių stovėjimo aikštelė.

Dėl to savivaldybė su Lietuvos automobilių kelių direkcija pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Po rekonstrukcijos kelias, vedantis į Naująją perkėlą, visiškai pasikeis. Vietoje, kur jis kertasi su keliu Smiltynė–Nida, numatyta įrengti žiedinę sankryžą.

Visą kelią planuojama platinti iki trijų juostų – viena bus skirta išvažiuoti iš kelto, antra – visada laisva, trečioje stovės bendra automobilių eilė, laukianti persikelti į Klaipėdą. Bus įrengti ir nauji kelio ženklai.

Klaipėdos savivaldybės dalyje, kuri yra arčiausiai perkėlos, numatyta įrengti penkias automobilių laukimo juostas. Trys bus bendros. Skaičiuojama, kad jose tilps 43 automobiliai.

Dvi juostos bus skirtos mašinoms, kurių vairuotojai turi leidimus, ir specialiosios paskirties transportui. Jose tilps 26 automobiliai.

Numatyta įrengti ir atskirą juostą, kuri bus skirta apsisukti atgal į kelią Smiltynė–Nida. Taip pat atsiras kasa, kelio užkardai eismo kontrolei su automobilių valstybinių numerių atpažinimo funkcija.

Transporto srautai kelto link bus reguliuojami šviesoforo signalais atskiroms eilėms. Taip pat numatyta įrengti pėsčiųjų ir dviračių takus.

Projekto vertė bus aiški tik pasibaigus viešojo pirkimo procedūroms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
absoliuciai visiskai nereikalingas bevertis projektas. geriau pati kelia Smiltyne - Nida toliau tvarkytumet.

Stebetojas

Stebetojas portretas
Ar nera aktualiasniu projektu. Pinigai i bala.

Komentuoju

Komentuoju portretas
Viena bus skirta išvažiuoti iš kelto, antra – visada laisva, trečioje stovės bendra automobilių eilė, laukianti persikelti į Klaipėdą. Antra - visada laisva. Hahaha
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių