Neringa prisijungė prie tarptautinės akcijos

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Neringos savivaldybė prisijungė prie akcijos, kviečiančios Europos miestus, miestelius bei savivaldybes iškelti Europos sąjungos vėliavą.

Akcija siekiama parodyti, jog Europos sąjunga – ne tik institucija, tačiau ir vienijanti forma, kurios dėka tampame europiečiais, kuriems itin svarbus valdymas bendruomenių lygiu.

Akcijos iniciatorius, mažas Suomijos miestelis Joensuu, kreipėsi į Europos miestus, miestelius ir savivaldybes sakydamas, kad Europa yra mūsų kasdieninio gyvenimo dalis.

"Esame Europiečiai tiek dirbdami, tiek džiaugdamiesi, tiek liūdėdami. Užaugome laisvai keliaudami į kaimyninius miestus, atrasdami naujų vietų, siekdami geriausios patirties, bendradarbiaudami ir gyvendami taikiai. Užaugome dalindamiesi sėkme ir kartu spręsdami bendras problemas. Mes kasdien kuriame Europą ir privalome sekti, kad ji būtų dar geresnė. Tai daryti turime kartu", – rašoma šalies savivaldybes pasiekusiame kvietime.

Neringos savivaldybės aikštėje ketvirtadienio rytą iškelta vėliava papildė nuolat Neringoje kabančių Europos sąjungos vėliavų gretas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių