Nemokamam elektromobilių stovėjimui – valstybiniai numeriai

Savininkams nebereikės teikti prašymų, kad nemokamai galėtų statyti elektromobilius centrinėje miesto dalyje. Užteks specialių tokioms transporto priemonėms skirtų valstybinių numerių.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus teigė, kad pakeisti tvarką siūloma vykdant miesto mero pavedimą ir atsižvelgiant į kitų miestų praktiką.

Pagal miesto tarybos patvirtintą tvarką, elektromobilių savininkai neturi mokėti rinkliavos už stovėjimą miesto centre. Tačiau, norėdami pasinaudoti tokia lengvata, jie privalėdavo teikti prašymą viešajai įstaigai „Klaipėdos keleivinis transportas“.

Miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto, kurio posėdžio metu buvo svarstomas šis klausimas, pirmininkas Algirdas Grublys atkreipė dėmesį, kad dėl dabar vyraujančios tvarkos kilo daug nesusipratimų.

„Šį pavasarį žmonės elektromobiliais atvažiavo į Klaipėdą iš kitų miestų, pasistatė mašiną miesto centre, nesumokėjo rinkliavos ir buvo nubausti. Gavome daug tokių skundų. Pakeitus tvarką, tokių ginčų nebebus“, – patikino pirmininkas.

R.Mockus informavo, kad dabar bus dvi galimybės nemokėti rinkliavos miesto centre – teikti prašymą, kaip anksčiau, arba paženklinti transporto priemonę specialiu valstybiniu numeriu.

Elektromobilių ar vandeniliu varomų transporto priemonių savininkai specialius valstybinius numerius savo transporto priemonėms gali įsigyti nuo praėjusių metų liepos.

Juose naudojamas raidžių EV derinys ir keturi skaičiai, pavyzdžiui – 0001. Tačiau toks ekologiškų transporto priemonių žymėjimas nėra privalomas.

Savininkai ir toliau gali rinktis įprastus serijinius arba vardinius numerius. Valstybinių numerių taip pat neprivaloma keisti jau registruotoms transporto priemonėms, jei savininkai to nepageidauja.

Specialūs valstybiniai numeriai įvesti, kad ekologiškos transporto priemonės išsiskirtų bendrame sraute. Teigiama, kad tai padės paprasčiau užtikrinti joms teikiamą pirmenybę, gerinti eismo valdymą bei kontrolę.

Uostamiestyje buvo pateikti 29 prašymai statyti elektromobilius nemokamai. Klaipėdos regione yra apie 15 tokių transporto priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių