Nelegalams – solidžios baudos

Nelegaliems taksi vairuotojams, kurie pelnosi teikdami pavėžėjimo paslaugą, neturėdami specialių leidimų, gresia įspūdingos baudos. Tikrintojai jau surašė dešimtis protokolų, kai kuriems taksi vairuotojams įžūlumas atsirūgs net 850 eurų bauda.

Į trasą – be dokumentų

Klaipėdiečiai, ypač švenčių dienomis ar naktį, ne kartą yra susidūrę su situacija, kai taksi vairuotojai paslaugas teikia neįjungę taksometro, atvyksta į iškvietimus be taksi plafonų, automobiliais, nepaženklintais specialiais ženklais.

"Dažniausiai susiduriama su ūkinės ir komercinės veiklos taisyklių pažeidimais. Vadinamieji pavėžėjai, kurie teikia pavėžėjimo paslaugą už atlygį, neretai tai daro neturėdami savivaldybės išduodamo leidimo. Jie organizuoja veiklą nepateikę deklaracijos savivaldybės vykdomajai institucijai. Už tokius pažeidimus numatyta bauda nuo 300 iki 850 eurų. Pirmą kartą galima tikėtis protokolo su administraciniu nurodymu, siūlant susimokėti pusę minimalios baudos", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinių nusižengimų skyriaus specialistė Kristina Burbienė.

Įkliuvus antrą kartą, už tokį pat pažeidimą jau gresia bauda nuo 850 iki 1 500 eurų.

"Dažniausiai pavėžėjimo paslaugą teikiantys vairuotojai neįteisina veiklos iki galo. Jie išsiima individualios veiklos pažymėjimą ir galvoja, kad viskas padaryta", – pasakojo K.Burbienė.

Mokestis – iš akies?

Pasitaiko ir kitokio pobūdžio pažeidimų – rūkymas taksi automobilyje, netinkamas mašinos apipavidalinimas.

"Yra tokių, kurie teikia taksi paslaugas be plafonų, vairuoja nepaženklintus automobilius. Pasitaikė atvejų, kai taksi vairuotojai keleivius vežė ne tik neįjungę taksometro, bet net ir neturėdami jo. Būna ir taip, kad taksometrams nebūna atlikta metrologinė patikra, tiksliau ji jau būna pasibaigusi", – tikino specialistė.

Kartais tikrintojams nepateikiama tapatybės dokumentų.

"Sunkiausia tada, kai "Klaipėdos keleivinio transporto" kontrolieriams taksi vairuotojai negali parodyti jokių dokumentų, sudėtinga juos identifikuoti. Užtrunkame, kol išsiaiškiname, kas vairavo automobilį. Toks asmuo susilaukia dvigubos atsakomybės – jis baudžiamas už taksi taisyklių pažeidimą ir už tai, kad nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų", – kalbėjo K.Burbienė.

Dešimtys baudų

Šiemet savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai už ūkinės ir komercinės veiklos pažeidimus surašė 44 protokolus. Už taksi taisyklių pažeidimus – 49.

"Patikrinimų sulaukia ir tie autobusai, kurie veža keleivius užsakomaisiais reisais. Dažnai autobusas neatitinka apipavidalinimo reikalavimo. Buvo atvejų, kai autobuso priekyje pastebėta pakabinta lentelė "Užsakytas", o jis buvo naudojamas asmeniniais tikslais. Už tai nuobaudos sulaukia ne tik vairuotojas, bet ir juridinio asmens vadovas", – paaiškino K.Burbienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Proletarui

to Proletarui portretas
Tai kad mokescius vairuotojas turi moketi, todel tas kur vezioja zmona tures 15% natura valstybej moket.

Proletarui

Proletarui portretas
15% žmona turi atiduoti natūra ne tau, o kitiems.

Proletars

Proletars portretas
savo zmona kas ryt vezu i darba-atsiskaito natura.. Kaip sumoket valstybei mokescius?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių