Neįtikėtinas įžūlumas: parama maistu – į šiukšlių dėžę

Keturis vaikus auginanti klaipėdietė nutarė nesivarginti nešdama gautą paramą maisto produktais namo. Dalį jų ji vidury dienos išmetė į čia pat esančios autobusų stotelės šiukšlių dėžę. Toks moters elgesys šokiravo tai mačiusius klaipėdiečius ir vėl paskatino kalbas, kad nemokamai gaunama parama demoralizuoja jos gavėjus.

Tingėjo nešti namo

Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo parama maisto produktais pradėta dalyti prieš savaitę.

Pasak labdaros ir paramos fondo "Maisto bankas" Klaipėdos padalinio vadovo Raimondo Danupo, šį kartą krepšeliai buvo gana solidūs.

Pakete – po vieną pakuotę makaronų, grikių kruopų, kiaulienos konservų, konservuotų daržovių sriubos, konservuotų pupelių, avižinių sausainių ir greito paruošimo avižų košės.

Tačiau, panašu, šiais produktais patenkinti ne visi paramos gavėjai.

Vaizdas, kurį užfiksavo stotelėje Šilutės plente, šalia prekybos centro "Deco", autobuso laukusi 76 metų klaipėdietė šokiravo ir privertė susimąstyti, ar daliai skurstančiųjų tikrai reikalinga parama, ar tai nėra tiesiog resursų švaistymas.

Ketvirtadienį apie 11 val. čia atėjo dvi moterys, nešdamos maišus, kuriuose buvo nemokamai gauti maisto produktai.

Pasak pensininkės, jos nešulius pasidėjo ant suoliuko. Viena pradėjo raustis maiše ir traukti pakuotes su avižų kruopomis.

"Pirmiausia pasiūlė pastarąsias savo draugei, tačiau ši atsisakė. Paaiškino, kad pati gavo ir jai užteks. Siūlė ir man, bet ir aš atsisakiau", – pasakojo klaipėdietė.

Tada, anot pensininkės, moteris, daug negalvojusi, sumetė avižines kruopas į šiukšlių dėžę.

Pasakė, kad jos vaikai nevalgo, kam tempti namo, ir viską išmetė.

"Gal septynis pakelius. Pasakė, kad jos vaikai nevalgo, kam tempti namo, ir viską išmetė", – teigė klaipėdietė.

Gyrėsi turinti pinigų

Pensininkė pasakojo, kad paramą gavusios moters elgesys ją tiesiog šokiravo.

"Kam reikia imti, jei tau nereikia? Ir dar taip demonstratyviai išmesti tiesiog autobusų stotelėje... Juk yra žmonių, kurie sunkiai verčiasi, ir bet koks maistas jiems tampa išsigelbėjimu", – dėstė gyventoja.

Anot klaipėdietės, maisto produktus išmetusi moteris – apie 40 metų, vidutinio kūno sudėjimo, neaukšta. Jos plaukai – iki pečių, tamsiai rudi.

"Moteris buvo kalbi. Važiavome tuo pačiu autobusu. Ji pasakojo, kad augina keturis vaikus. Atviravo, jog neseniai pardavė sodą, pinigų turi, bet neskuba išleisti. Tai kaip ji paramą gauna, jei pinigų turi?" – svarstė pensininkė.

Tai kaip ji paramą gauna, jei pinigų turi?

Pasak klaipėdietės, maisto produktus išmetusi moteris išlipo prie vadinamosios 3-iosios poliklinikos. Tvirtino, kad gyvena Debreceno gatvėje.

Klaipėdietė pasakojo, kad būtų paėmusi kruopas, bet pati turėjo sunkių maišų.

"Būčiau atidavusi tiems, kam reikia, arba bent į kaimą nuvežčiau gyvuliams. Vis nenueitų perniek. Imti iš šiukšlių dėžės kažkaip nepatogu, kad ir labai reikia", – atkreipė dėmesį pensininkė.

Dienraščio "Klaipėda" fotografas tą pačią dieną nuvyko į klaipėdietės nurodytą stotelę. Šiukšlių dėžėje tebepūpsojo išmestos kruopos. Penki pakeliai.

Paėmė visai šeimai

Pasak "Maisto banko" Klaipėdos padalinio vadovo R.Danupo, "Maisto bankas" tėra tik tarpininkas tarp Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo ir paramos gavėjų.

"Mes suburiame savanorių komandą, kuri padeda išdalyti maisto produktų krepšelius tiems, kam priklauso. Sąrašus sudaro ir pateikia savivaldybė", – patikino vadovas.

R.Danupas tik apgailestavo dėl gautus produktus išmetusios moters elgesio: "Liūdna girdėti tokius dalykus. Tai yra maisto, mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas."

Klaipėdoje yra 901 šeima, kuriai priklauso parama maisto produktais. Iš viso 1 544 asmenys. Kiekvienam tenka po vieną krepšelį. Akivaizdu, kad moteris pasiėmė maisto produktus už visą šeimą.

R.Danupas atkreipė dėmesį, kad nemažai daliai skurstančiųjų trūksta socialinių įgūdžių.

"Gal dėl to taip žmogus pasielgė. Gal turi ir kokį sutrikimą. Vien tai, kad nuėjo 300–400 metrų iki stotelės, o tada išmetė, bet neparsivežė namo, rodo situacijos nesuvokimą", – svarstė vadovas.

Galėjo palikti prie durų

Klaipėdietės papasakota situacija šokiravo ir Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėją Audronę Liesytę.

"Jei žmogus žino, kad nevalgys, galėjo neimti to produkto. Prievolės juk nėra. Palik prie "Maisto banko" durų, ir tiek. Kitas žmogus paims. Gali ir kaimynei padovanoti. Net iš parduotuvės nereikia pirkti maisto produkto, jei manai, kad nevalgysi", – akcentavo vedėja.

Išgirdusi, kad šiukšlių dėžėje atsidūrė greito paruošimo avižų košė, A.Liesytė atsakė: "Fantastiška košė. Valgome kiekvieną rytą."



NAUJAUSI KOMENTARAI

yt

yt portretas
Vieną kartą parsinešiau,nieks nevalgė-nežinau kas ten per greito paruošimo košės,bet kaimynai paragavę(išmest ranka nekilo)net gyvuliams į kaimą neėmė. Balandžiai taip pat nelesė. Kitą kart palikau dalintojams,gal kam skanu... O DABAR VĖL DALINS TĄ PAČIĄ?Tikrai kažkuom nešvariu kvepia..Lai patys paragauja..fui

Anonimas

Anonimas portretas
Ėskit patys tas košes kol įkyrės ar alergiją vaikams įvarysi. Kas per daug tas nesveika. Duokit kaip sako aliejaus, cukraus, kad ant ko gamint būtų.

Liesyte tu Liesyte ...

Liesyte tu Liesyte ... portretas
zmones ir ligoti buna ! nesisiokit i maudymuja , bus tu kruopu !
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių