V. Grubliauskas apie neįgaliuosius: Klaipėdoje trūksta žmogiškumo

  • Teksto dydis:

Žmonių su negalia požiūriu, Klaipėdos miestui tobulėti dar yra kur. Nors techniškai jau kone visas viešasis transportas pritaikytas neįgaliesiems, susiduriama su kita, labiau moraline problema – vairuotojų abejingumu.

Antradienį uostamiestyje svečiavęsis asociacijos "Savarankiškas gyvenimas" atstovas Ričardas Dubickas pabandė pasivažinėti miesto autobusais.

To prireikė sulaukus nusiskundimų iš Klaipėdos neįgaliųjų.

"Pats išbandžiau viešąjį transportą ir susidūriau su problemomis. Užkliuvo vairuotojų nesupratingumas ir nesiorientavimas, kas yra neįgalusis ir kodėl jis turi ateiti nuleisti jam pandusą. Ta pati situacija ir dėl mamyčių su vežimėliais. Tiesa, techniškai Klaipėdoje visi autobusai yra pritaikyti neįgaliesiems. Tai pastebėjau jau prieš kokius ketverius metus", – sakė R.Dubickas, 1991-ųjų sausio 13-osios įvykių dalyvis, šiandien judantis tik neįgaliojo vežimėliu.

Jo žodžiais, tai yra ne tik Klaipėdos, bet visų didžiųjų Lietuvos miestų problema.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko manymu, iš esmės tai – žmogiškumo klausimas, kuris yra sprendžiamas.

"Nuo 2015-ųjų Klaipėdos viešasis transportas mieste yra pritaikytas neįgaliesiems ir visiems žmonėms, kuriems reikalinga tokia pagalba. Tačiau kalbant apie žmogiškąjį faktorių, čia dar yra nemažas problemų krepšys. Kai kurie vairuotojai į neįgaliuosius vis dar žiūri kaip į kylančią tam tikrą problemą ar, liaudiškai tariant, didelį lažą. Be abejonės, vairuotojui palikti darbo vietą irgi yra rizikinga dėl grynųjų pinigų ir bilietėlių. Todėl reikia į tai žiūrėti kompleksiškai", – kalbėjo meras.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio teigimu, didžioji dalis uostamiesčio vairuotojų, palyginti su ankstesniais laikais, išties yra draugiškesni ir supratingesni. Šiuo klausimu yra intensyviai dirbama.

"Miestas gerėja, tampa draugiškesnis neįgaliesiems, tikimės, šis procesas nesustos ir judėsime į priekį", – patikino G.Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Klaipedoje iš administracijos pusės senukų ir invalidų atžvilgiu labai jau trūksta žmoniškumo jeigu net prie Klaipedos universitetines ligoninės sutrumpino autobuso maršruto kelią ir iki ligoninės trečiojo korpuso apie pusę kilometro tenka keliauti pėstute.Tame kelyje net suoliuko nėra.

tiesiog trūksta žodžių :))

tiesiog trūksta žodžių :))  portretas
kas atsitiko ? Iš kur toks praregėjimas ? :) kiek metų liberalai valdo Klaipėdą , tame tarpe ir ponas Grubliauskas - 2 kadencijas ? Likus geram pusmečiui iki rinkimų tokie "pramatymai " ?

D

D portretas
Von bl žmogiškume tu nx
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių