Neįgalieji pasigedo nuovažų prie krantinių

Rengiamą Danės skvero atnaujinimo projektą įvertino ir neįgalieji. Jie išsakė, ką reikėtų patobulinti, kad negalią turintys žmonės šioje viešojoje erdvėje jaustųsi gerai.

Neįgaliųjų reikalų tarybos nariai atkreipė dėmesį, kad prie upės krantinių reikėtų numatyti nuožulnių nuovažų. Iki šiol jų nebuvo suplanuota.

Taip pat pastebėta, kad specialios plytelės, kurios padeda orientuotis akliesiems, turi būti paklotos ne tik pagrindiniame take, bet ir visame parke.

Be to, akcentuota, kad neįgaliesiems pritaikytuose tualetuose turėtų būti įrengti atskiri kambariai, kur mamos galėtų pervystyti vaikus.

„Net neabejoju, kad Danės skveras bus populiarus tarp jaunų šeimų. Čia numatyta įrengti įvairių aikštelių, žaidimų įrenginių. Tad tėvams būtų tikrai patogu, jei atsirastų kambarys, skirtas vaikams pervystyti“, – tvirtino Neįgaliųjų reikalų tarybos pirmininkas Kazys Bagdonas.

Jis atkreipė dėmesį, kad posėdyje Danės skvero atnaujinimo projektas nebuvo pristatytas labai išsamiai, o neįgaliesiems svarbi kiekviena detalė.

„Siekiame, kad skveras negalią turintiems žmonėms būtų prieinamas ir patogus, kad vėliau jo nereikėtų pertvarkyti, pritaikant negalią turinčiųjų poreikiams“, – komentavo pirmininkas.

Pasak K.Bagdono, Neįgaliųjų reikalų taryboje yra žmonių, kurie turi skirtingų negalių. Jie gali išsakyti pastabas, padėti pasiekti, kad skveras būtų patogus visiems.

„Dažnai nuovažos, pandusai padaromi pagal reikalavimus, tačiau realiai jais naudotis judėjimo negalią turintys žmonės negali. Todėl svarbios net smulkmenos. Jei parkas bus pritaikytas judėjimo negalią turintiems žmonėms, jis taps patogus ir mamoms su vežimėliais, ir dviratininkams, ir riedutininkams“, – akcentavo pirmininkas.

Projektuotojai sutiko atsižvelgti į Neįgaliųjų reikalų tarybos pateiktas pastabas. Jau anksčiau iš savivaldybės buvo gautas raštas, kad šios tarybos nariai bus įtraukti į visas grupes, kur bus svarstomas Danės skvero atnaujinimo projektas.

Pastarasis turėjo būti parengtas iki metų pabaigos, tačiau darbai užtruko. Pagrindinis rangovas, kuris rengia Danės skvero atnaujinimo projektą, yra įmonė „Hidrostatybos projektai“.

Bendrovė pasinaudojo sutartyje numatyta galimybe ir paprašė savivaldybės pratęsti sutartį.

Dabar vertinama, ar duoti sutikimą: analizuojama, ar bendrovė spės įgyvendinti savo įsipareigojimus per papildomą laiką. Sprendimas turėtų būti priimtas artimiausiomis dienomis.

Jei sutartis bus pratęsta, Danės skvero atnaujinimo projektas bus parengtas pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vietinis

vietinis portretas
Drauge Lopaite,per Klaipedos miesta teka upe DANGE,todel ir DANGES krantine,kad nuovaza jau ismokai))ismok ir musu krasto istorija-nedaryk gedos musu miestui,nepasirodyk,kad esi tokia neisprususi.

Kumšotinis

Kumšotinis portretas
Vaikų vystymo ir žindymo kambarys negali būti tualete. Pasižiūrėkite tiems kambariams keliamus reikalavimus teisės aktuose. Ir patys pagalvokite - ar norėtumėte valgyti tualete?

igalus

igalus portretas
DANGĖS skveras
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių