Nebeliks „gyvosios“ eilės

Gyvenamąją vietą norinčių deklaruoti klaipėdiečių laukia pokyčiai. Nuo spalio 2-osios jie nebebus laukiami vadinamosiose gyvosiose eilėse. Žadama priimti tik iš anksto užsiregistravusius interesantus.

Gyventojai negaiš laiko

Klaipėdos savivaldybės Gyvenamosios vietos deklaravimo poskyryje, įsikūrusiame S.Šimkaus gatvėje, norint deklaruoti gyvenamąją vietą, išvykimą ar gauti pažymą apie gyvenamosios vietos deklaraciją, reikia užsiregistruoti iš anksto arba ateiti ir laukti eilėje.

Be registracijos atėjusiems interesantams priimti per dieną skiriama pusantros valandos. Tačiau nuo spalio 2-osios žmonių laukia pokyčiai.

Deklaruoti gyvenamosios vietos, išvykimo ar gauti pažymos nebebus galima neužsiregistravus.

Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė teigė, kad pokyčių imtasi, siekiant pagerinti interesantų aptarnavimo kokybę.

"Žmonėms nebereikės sėdėti prie specialistų kabinetų, laukti, kol ateis jų eilė, gaišti savo laiko, galvoti, ar juos spės priimti šiandien. Klaipėdiečiai užsiregistruos, atvyks savo laiku, bus priimti. Paslaugą jiems suteiksime per trumpiausią laiką", – komentavo vedėja.

G.Misevičienės nuomone, panaikinus "gyvąsias" eiles, pavyks išvengti ir neigiamų interesantų emocijų. Dabar neretai pasitaiko atvejų, kai deklaruoti gyvenamosios vietos žmonės ateina iki įstaigos darbo dienos pabaigos likus 5–10 min. Specialistams nespėjus priimti, kyla nepasitenkinimas.

"Užsiregistravus iš anksto, žmonės ateis savo laiku ir gaus kokybišką paslaugą. Konfliktų nenorime nei mes, nei patys interesantai", – teigė vedėja.

Išsirinks tinkamą datą

Vis daugiau klaipėdiečių gyvenamąją vietą deklaruoja elektroniniu būdu. Taip pat užsakomos ir pažymos. Pasinaudoti tokia galimybe skatina ir patys poskyrio darbuotojai.

G.Misevičienė atkreipė dėmesį, kad nuo praėjusių metų pailgintas terminas, per kiek laiko reikia deklaruoti gyvenamąją vietą. Anksčiau jis siekė septynias darbo dienas, dabar – 15.

Tiek populiarėjančios elektroninės paslaugos, tiek pailgintas terminas, per kurį reikia deklaruoti gyvenamąją vietą, taip pat turėjo įtakos pokyčiams.

"Įvertinome visas aplinkybes ir nusprendėme atsisakyti "gyvosios" eilės. Tikrai pasitaikydavo, kad deklaruoti gyvenamosios vietos žmonės ateidavo neužsiregistravę iš anksto, tiesiog eidami pro šalį. Tikrai ne visais atvejais jiems tokios paslaugos reikėjo skubiai. O specialistams tekdavo sukti galvas, kaip spėti visus laukiančiuosius priimti. 15 dienų terminas, per kurį reikia deklaruoti gyvenamąją vietą, yra pakankamai ilgas. Tad rasti tinkamą laiką, kada patogu atvykti, galės kiekvienas", – tikino vedėja.

Negirdėjusiųjų tikrai neišvengs

Pasak G.Misevičienės, interesantams tikrai nereikėtų bijoti, kad,  registruojantis iš anksto, savo eilės reikės ilgai laukti.

"Kai dirba visi trys specialistai, vietą bus galima rasti po dienos, ilgiausiai – dviejų. Tikrai nereikia registruotis už savaitės ar dviejų. Ilgiau priėmimo interesantams gali tekti palaukti, kai yra atostogų metas ar dalis darbuotojų serga", – sakė vedėja.

G.Misevičienė taip pat atkreipė dėmesį, kad pusantros valandos, kuri anksčiau buvo skirta "gyvajai" eilei, bus pridėta prie iš anksto užsiregistravusių interesantų aptarnavimo.

Vedėja net neabejojo, kad reikės laiko, kol žmonės pripras prie naujos tvarkos ir neis laukti "gyvosiose" eilėse.

"Žinoma, pereinamuoju laikotarpiu priimsime vieną kitą, kuris nežino, kad tvarka pasikeitė. Tikėtina, kad ir iš užsiregistravusiųjų kažkas gali neatvykti ar vėluoti. Iš pradžių tokių tikrai bus", – mano vedėja.

Tai ne pirmas savivaldybės padalinys, kuris atsisako tokių eilių. Prieš kelerius metus jų nebeliko Socialinės paramos skyriuje.

"Kolegų teigimu, pokyčiai pasitvirtino. Gyventojų aptarnavimas tapo daug kokybiškesnis. Atsirado daugiau tvarkos", – komentavo vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonime

Anonime portretas
Anonime, jei tu neturi interneto tai ne mano problema ir yra galimybe telefonu registruotis, aišku jeigu neturi telefono ar elektros rašyk laišką!

Anonimas

Anonimas portretas
be interneto greit ir numirti nebegalėsi jau ir taip yra skriaudžiami kurie nesinaudoja internetu nes visokios loterijos nuolaidos galimos tik užregistravus pirkimo kvitus internetu o jei aš jo neturiu niekas nepagalvoja apie tokius žmones

tai Irenai

tai Irenai portretas
Tvarka turi būti, ar jums sunku užsiregistruoti ir ateiti paskirtu laiku?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių