Nauji konteineriai – ir miesto šiaurinėje dalyje

Netrukus šiaurinės Klaipėdos dalies gyventojai galės pasidžiaugti gražesniais kiemais bei patogesniais atliekų surinkimo konteineriais. Savivaldybės administracija jau pasirašė sutartis dėl pusiau požeminių konteinerių įrengimo šioje miesto pusėje.

Netrukus šiaurinės Klaipėdos dalies gyventojai galės pasidžiaugti gražesniais kiemais bei patogesniais atliekų surinkimo konteineriais. Savivaldybės administracija jau pasirašė sutartis dėl pusiau požeminių konteinerių įrengimo šioje miesto pusėje.

Dragūnų kvartale – iki Naujųjų metų

Dar ne visi klaipėdiečiai pajuto, kaip keičiasi gyvenimo kokybė įrengus požeminius konteinerius. Tokiais įrenginiais kol kas naudojasi tik pietinės miesto dalies gyventojai.

Klaipėdos miesto savivaldybei ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrui (KRATC) įvykdžius naujus požeminių konteinerių pirkimo konkursus, paaiškėjo, kad miesto šiaurėje netrukus atsiras kiek kitos formos pusiau požeminiai konteineriai.

Šarlotės gyvenamajame rajone (Dragūnų g.) bus įrengtos 3 pusiau požeminių konteinerių aikštelės. Pirkimo sąlygose nurodyta, kad konteinerių aikštelės turi būti įrengtos iki paskutinės šių metų dienos.

Konteineriai bus tokie pat, kaip šiame rajone jau naudojami pusiau požeminiai konteineriai, kuriuos gyventojai įrengė savo lėšomis.

Naudos latvių gaminius

Kita sutartis pasirašyta dėl 24 pusiau požeminių konteinerių aikštelių projektavimo ir įrengimo Bomelio Vitės, Universiteto ir Miško gyvenamuosiuose rajonuose.
Konteinerius šiems kvartalams pagamins Latvijos įmonė. Tai bus plieninės, stačiakampės, tarpusavyje sujungtos
talpos.

Kiekvienoje aikštelėje numatoma įrengti talpas ne tik komunalinėms atliekoms, bet ir antrinių žaliavų rūšiavimui – stiklui, popieriui, plastikui. Manoma, kad klaipėdiečiams dėl to bus patogiau rūšiuoti. Iki šiol daugelyje daugiabučių kiemų rūšiavimo „varpeliai“ buvo atokiau nuo komunalinių atliekų konteinerių ir ne visi gyventojai sukdavo papildomą maršrutą, kad išmestų stiklo, popieriaus ar plastiko atliekas.

Naujos 24 konteinerių aikštelės su konteineriais, projektavimo ir aikštelių įrengimo darbais kainuos apie 1,32 mln. litų. Numatoma, kad jos turėtų būti įrengtos iki 2015 m. liepos mėnesio.

Nori naujų konteinerių

Požeminių konteinerių pageidauja ir kitų Klaipėdos kvartalų gyventojai. Jie mato privalumus: naujosios aikštelės yra tvarkingesnės, konteineriuose nesirausia asocialūs asmenys, patraukus metalinius konteinerius iš kiemų, lieka daugiau vietos automobiliams.

„Ši naujovė Klaipėdoje sukėlė malonų ažiotažą. Mūsų specialistams skambina ir rašo laiškus bendruomenių vadovai, pavieniai gyventojai. Kai kurių namų gyventojai net atneša prašymus su surinktais visų kaimynų parašais“, – pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Pasak jos, požeminių aikštelių įrengimas vyksta gana sklandžiai, nors viešųjų pirkimų procedūrose dalyvaujančios įmonės konkuruoja ne tik kainomis, bet ir skundais teismams.

Pabaigus jau pradėtus tris požeminių konteinerių projektus, gyvenimo kokybė bus pagerinta maždaug pusei klaipėdiečių. Dabar vyksta darbai labiausiai apgyvendintose miesto teritorijose.

Kitąmet konteinerių aikštelių įrengimo projektai ir darbai bus tęsiami Baltijos ir Poilsio gatvių kvartaluose, taip vadinamajame, Žvejybos uosto rajone.

„Požeminių konteinerių klausimu mūsų norai sutampa su klaipėdiečių dauguma. Miesto vystymo planuose numatyta, kad požeminiai konteineriai turi atsirasti iki 2020 m., bet, panašu, kad juos visoje Klaipėdoje galėsime įrengti per artimiausius dvejus metus“, – teigė J.Simonavičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

beje,

beje, portretas
o kalbant apie tai, ko ir kur mesti negalima. Artėja šventės. Kur po jų žadat dėti eglutes? Ar dalyvausit eglučių rinkimo akcijose, ar "tradiciškai" paliksit medelius prie konteinerių? Šiaip jų ten palikti irgi negalima - tam būna specialūs konteineriai. Dažniausiai - prie prekybos centrų.

A.Puokė

A.Puokė portretas
vienintelis dalykas, kuris kartais bado akis - tai pačių kaimynų palikti nereikalingi baldai, technika, statybinės atliekos, unitazai ir pan. Arba kai į rūšiavimui skirtus konteinerius sumetamos visokios sijos, pagaliai ir t.t., t.y. tai, ko ten mesti negalima.

A.Puokė

A.Puokė portretas
Pro mano langus matyti bent 4 Ecoserviso rūšiavimui skirtų konteinerių grupelės. Ir aš tuo nesiskundžiu. Geriau jau konteineris, negu kalnai šiukšlių. Tuo labiau, kad tie konteineriai šiaip jau tvarkingi, neperpildyti, laiku išvežami.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių