Naujasis turgus Vėlinėms pasirengė


Pietinėje miesto dalyje veikiančiame Naujajame turguje sujudimas – rengiamasi artėjančioms lapkričio šventėms. Jau dabar prekybininkai skaičiuoja gausesnius klientų srautus, tačiau didžiausio klaipėdiečių aktyvumo laukiama šį savaitgalį ir paskutinėmis spalio dienomis. Šiemet gyventojams gėles ir žvakutes turgavietėje siūlys apie pusšimtis prekybininkų.

Plūsta pirkti gėlių

Uostamiesčio gyventojai jau rengiasi artėjančiai Visų šventųjų dienai ir Vėlinėms.

Naujajame turguje gėlėmis prekiaujantys verslininkai šį savaitgalį tikisi žymiai didesnių klaipėdiečių srautų.

"Žmonės, kurių artimųjų kapai kiek tolėliau už Klaipėdos, gėlėmis pasirūpina iš anksto", – pasakojo prekiautoja gėlėmis Teresė.

Prekybininkų teigimu, paprastai daugiausia žmonių sulaukiama nuo spalio 28 dienos.

Kainų nekelia

Šiuo metu į turgavietę gėlių užsakantys klaipėdiečiai dažniausiai ieško pigesnių puokštelių iš dirbtinių gėlių.
Tarp gyvų gėlių karaliauja baltosios vienažiedės ir karališkos chrizantemos. Jų kainos turguje svyruoja nuo keturių litų, o už puokštę dažniausiai prašoma nuo vienos iki dviejų dešimčių litų.

Turgaus prekeiviai tikina prieš šventes kainų specialiai nedidinantys, mat taip siekia išsaugoti nuolatinius klientus, kurie jau seniau susipažinę su įprastomis gėlių kainomis.

"Mūsų pirkėjai prie kainų pripratę, kone visas žino. Mes, nuolatiniai prekiautojai, suinteresuoti išlaikyti esamus pirkėjus, tad kainų tikrai nedidiname", – užtikrino gėlėmis prekiaujanti Rita.

Tačiau neretas klaipėdietis vis dar bando laimę įsigyt pigiau gėlių žiedų ar puokščių derėdamasis.
Pasak kalbintų prekiautojų, per lapkričio šventes prekyba turguje suaktyvėja dvigubai.

Siūlo ir žvakių

Naujajame turguje uostamiesčio gyventojų jau laukia ir žvakėmis prekiaujantys verslininkai. Žvakes gėlių paviljone parduodanti Jūratė taip pat patvirtino, kad ir šiomis dienomis netrūksta pirkėjų. Siekiama klaipėdiečiams pasiūlyti pakankamai platų žvakių asortimentą, todėl ir jų kainos yra skirtingos – nuo 1,5 iki 30 litų.

Į turgavietę užsukę miestiečiai dažniausiai renkasi ilgai degančias Visų šventųjų dienos bei Vėlinių liepsneles. Už jas iš gyventojų prašoma nuo 2,5 iki 5 litų.

Daugiau prekiautojų

Aktyvų pasirengimą mirusiųjų atminimo dienoms jaučia ne tik prekybininkai, bet ir turgaus vadovybė.

"Ruošiamės visu pajėgumu. Prekybininkai labai aktyviai rezervuoja vietas", – pastebėjo Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Planuojama, kad jau paskutinėmis spalio dienomis klaipėdiečių turguje lauks apie pusšimtis prekybininkų, parduodančių gėles ir žvakes.

Artėjančių švenčių dienomis turgus dirbs įprastu grafiku nuo 7 iki 19 val., tačiau direktorius patikino, jog likus pusvalandžiui iki darbo pradžios gėlių prekeiviai jau lauks ankstyviausių pirkėjų.

V.Karmanovas priminė, jog privačiu automobiliu galima atvažiuoti iki pat gėlių paviljono. Pakilus rampa ant daržovių paviljono iš karto patenkama į antro aukšto gėlių salę, todėl miestiečiai gali patogiau ir greičiau didesnį pirkinių kiekį susikrauti į automobilį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių