Naujasis turgus jau ruošiasi įkurtuvėms

Naujojo turgaus rekonstrukcija sparčiais žingsniais artėja finišo link. Nors darbai dar vyksta, planuojamos įkurtuvės. Gruodį miestiečiai bus pakviesti į kvepiančią kalėdinę-naujametinę mugę, kuri vyks jau atnaujintoje prekyvietės aikštėje.

Darbus baigs laiku

Naujo turgaus rekonstrukcijos pirmasis etapas numatytas baigti gruodžio 15 d. Prekyvietės direktorius Viačeslav Karmanov pasakojo, kad darbai vyksta pagal planą.

„Statybininkai užtikrino, kad rekonstrukcija bus baigta iki numatytos datos. Laukiame, kada visus galėsime pakviesti į įkurtuves. Ruošiamės tam, tariamės su prekybininkais, planuojame kur ir kokio dydžio patalpas jiems įrengsime“, – tvirtino vadovas.

Šiuo metu baigiamas statyti prekybos paviljonas, kuriame įsikurs pramoninių prekių pardavėjai. Jau uždengtas pastato stogas, šiltinamos sienos. Numatoma, kad jis duris atvers po Naujųjų metų - reikės laiko, kol įsikurs prekybininkai. Sumontuotos ir naujosios lauko prekyvietės konstrukcijos. Dengiamas pastarosios stogas.

Darbai verda ir Naujojo turgaus aikštėje, kur anksčiau buvo prekiaujama gėlėmis. Dabar čia klojamos trinkelės. Jau šiemet, kalėdiniu ir naujametiniu laikotarpiu šioje naujoje prekyvietės erdvėje šurmuliuos šventėmis kvepianti mugė, kur miestiečiai galės ir paragauti skanėstų, ir įsigyti šventinių atributų, ir rasti mielą dovaną savo artimiesiems.

Prekiautojams vietų yra ir bus

Pasak V. Karmanovo, pastaraisiais metais į turgavietę kreipiasi ne tik pavieniai sezoniniai prekybininkai, o ištisos jų organizacijos.

Naujasis turgus turi nuolatinių pirkėjų lankytojų būrį, kuris susiformavo ne per vieną dešimtmetį.

„Jokios paslapties čia nėra. Naujasis turgus turi nuolatinių pirkėjų lankytojų būrį, kuris susiformavo ne per vieną dešimtmetį. Todėl nauda abipusė – ir mugių prekybininkai randa naujus pirkėjus, o pastariesiems sudaromos sąlygos įsigyti kažką dar nematyto, neragauto“, - aiškino turgavietės direktorius.

Tokių renginių Naujajame turguje jau vyko ne vienas. Iš pradžių tik retsykiais mugėse prekiauti pabandę ūkininkai iš įvairių šalies kampelių į prekyvietę pradėjo grįžti ir savaitgaliais. Pamatę, kad prekyba sekasi, kai kurie iš jų čia dabar atvyksta nuolatos.

Po pavasarinės mugės Naująjį turgų atrado net Latvijos ūkininkai. Kartą pabandę prekiauti pikantiškais sūriais, jie dabar čia atvyksta beveik kiekvieną savaitę.

„Nuolat sulaukiame mugių organizatorių vizitų, kurie anksčiau susiburdavo prekybos centruose ar šalia jų. Dėl rekonstrukcijos kol kas neturime laisvų plotų lauke ir galime pasiūlyti nebent prekybos vietas paviljonuose. Tačiau Kalėdoms jau esame sutarę dėl gausaus prekybininkių sambūrio naujoje turgaus aikštėje“ - sakė V. Karmanovas.

Skaičiuojama, jog po pirmojo etapo rekonstrukcijos prekybos vietų Naujajame turguje padaugės maždaug 30 procentų.

Vilioja gėrybėmis

Naujasis turgus klaipėdiečiams siūlo ypač didelį prekių pasirinkimą. Nors kieme ruduo, ant prekystalių kvepia pavasariu – dar galima nusipirkti ridikėlių, salotų ar svogūnų laiškų.

Nors šiemet Lietuvoje garsiai skundžiamasi prastu derliumi dėl vasarą kankinusių sausrų ir rugsėjo liūčių, turgavietės prekystaliai nukrauti rudeniškomis gėrybėmis: obuoliais, kriaušėmis, bulvėmis, burokėliais.

Pritingintys važiuoti mišką grybauti gali prekyvietėje. Rasti galima ir baravykų, ir raudonikių, ir voveraičių, ir kitų kepurėtojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Viską atpirks kainos.Už grožį gražiai mokės mokestį, vadinasi Senajam turgui bus ne taip gražu, bet pusę euro pigiau.Ten ir trauksime.

medis

medis portretas
Kiek metų dar Tilžės turgų statysit?

cha

cha portretas
jei seniai nematete zmogaus su kiaules akims,galit drasiai eit i vieta pavadinimu turgus,ju ten stovi tuntai,ypac"ukininku" pardavinejanciu savo produkcija
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių