Naujametę naktį Teatro aikštei – išskirtinis dėmesys

Zona be pirotechnikos šiemet paskelbta Teatro aikštė Naujųjų naktį bus sergėjama itin akylai. Patruliuosiantys policijos pareigūnai stebės, ar niekas nenaudoja pirotechnikos priemonių. Per visą šventinį laikotarpį tokių nusižengimų kol kas neužfiksuota.

Šiemet pasitinkant Naujuosius, Teatro aikštėje nepokšės fejerverkai ir petardos, mat ši erdvė paskelbta zona be pirotechnikos.

Toks sprendimas priimtas siekiant užtikrinti žmonių bei magiško sniego rutulio saugumą.

Tiesa, šventinis fejerverkas niekur nedings. Viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė atskleidė, kad pastarasis bus leidžiamas iš piliavietės.

Jis norintiesiems bus gerai matomas tiek iš saugios Teatro aikštės, nuo Danės krantinių, tiek iš kitų miesto centro vietų.

Ar niekas nebando pažeisti minėto draudimo, kontroliuoja uostamiesčio policijos pareigūnai bei Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai.

„Nuolatos, kiekvieną savaitgalį, kiekvieną vakarą ten budi po keturis pareigūnus – du pėsti patruliai ir policijos ekipažas“, – paaiškino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė.

Anot jos, per visą šį laiką bandymų nepaisyti zonos be pirotechnikos reikalavimo nepasitaikė.

„Matyt, vien tas vaizdas, kad policijos pareigūnai yra šalia, sudrausmina tuos, kurie bandytų elgtis įžūliai“, – pastebėjo A.Grauslienė.

Prieš laikrodžiams paskelbiant 2017-uosius Teatro aikštėje, kaip ir kasmet, nestigs žmonių, todėl ir apsaugą užtikrinsiančių policijos pareigūnų čia bus kur kas daugiau nei įprastą šventinio periodo savaitgalį.

A.Grauslienė paaiškino, kad šiemet Teatro aikštėje ir jos prieigose policijos pajėgos bus beveik dvigubai didesnės nei praėjusiais metais.

„Minėtose vietose budės 24 pareigūnai. Bus 18 pėsčių patrulių ir 3 ekipažai po du pareigūnus“, – teigė pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

krkšč.

krkšč. portretas
turėtų išskirtinis dėmesys būt skirtas ne vienai aikštei, o kultūrai - ištisus metus.- Būtent, šiuo metu reikia save išgryninti ir apsispręsti, kuria kryptimi judėti.Pasirinkus katalikišką tradiciją, reikėtų pasidomėti, ką ir koks ritualas, veiksmas reiškia. Dabar daugelį jų automatiškai atliekate it kokie Pavlovo šunys pagal komandas... Ir praretinkite kultūroje vagis. Kur kur, o jų čia turėtų nelikt. Jei nematots - plačiau atsimerkit, nes miesto kultūrą tuojau bus galima vadint ne tik bankrutavusia, bet ir apsivogusia...

grikšas

grikšas portretas
DANGĖS krantinių...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių