Naujajam turgui – modernus projektas

Paaiškėjo, kaip Naujasis turgus atrodys po rekonstrukcijos. Komisijos nariai beveik vienbalsiai sutarė dėl projekto nugalėtojo. Pabrėžiama, kad šis išsiskyrė originalumu, įdomiais architektūriniais sprendimais.

Paaiškėjo, kaip Naujasis turgus atrodys po rekonstrukcijos. Komisijos nariai beveik vienbalsiai sutarė dėl projekto nugalėtojo. Pabrėžiama, kad šis išsiskyrė originalumu, įdomiais architektūriniais sprendimais.

Nors konkurso Naujajam turgui atnaujinti sąlygas pasiėmė 15 architektų, pasiūlymų sulaukta tik dviejų. Susidomėjimo nesukėlė net įsteigtos piniginės premijos pirmos, antros ir trečios vietos nugalėtojams.

„Gerai, kad buvo bent du pasiūlymai, o ne vienas. Turėjome iš ko rinktis. Kodėl sulaukėme tiek mažai pasiūlymų, sunku pasakyti. Girdėjau, kad architektams šis pusmetis buvo labai užimtas“, – tvirtino Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Komisija beveik vienbalsiai nugalėtoju pripažino projektą „Turgus šiandien“. Kol kas dar nežinome, kas jį parengė. Atplėšti vokus ir paskelbti nugalėtoją ketinama kitą savaitę. Pirmos vietos nugalėtojui atiteks 4 tūkst., antros – 3 tūkst. litų premija.

Pasak V.Karmanovo, laimėtoju pripažintas projektas yra modernesnis, funkcionalesnis, įdomesni  architektūriniai sprendimai nei jo konkurento.

Po nugalėtojo paskelbimo turės praeiti 15 dienų apskundimo laikotarpis. Bus tikrinama, ar jis atitinka kvalifikacinius konkurso reikalavimus. Jei viskas gerai, tada bus pasirašoma sutartis. Jei tai padaryti pavyks, planuoja, kad gegužę ar birželį bus galima pirkti rangos darbus.

Naujajame turguje norima įrengti uždarą, šildomą ir vėdinamą paviljoną. Jame įsikurtų prekeiviai rūbais, batais, kitais ne maisto produktais. Norima uždengti ir pagrindinį taką.

Uždaras, žiemą šildomas, o vasarą vėdinamas paviljonas atsiras vietoje, kur prekiaujama rūbais ir batais. Numatoma, kad jame bus 150 prekybos vietų. Dabar yra 80.

Skaičiuojama, kad turgavietės dalies atnaujinimui reikėtų apie 2 mln. litų. Dalį lėšų tikimasi gauti iš ES fondų. Jei paramos nebus sulaukta, įmonė paviljoną žada atnaujinti savo lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kur

kur portretas
tas stebuklingas turgus bus?

prekybinikai

prekybinikai portretas
o kuris projektas tinkamesnis buvo diskutuota su prekybininkais, įsiklausyta į ten dirbančiūjų nuomonę? Ar neištiks šio projekto "Bauhofo" prekyvietės likimas ? o gal čia tik pinigų plovimas prieš rinkimus ? Pamastykim !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių